Litoralul românesc, tot mai atractiv pentru familiști. Ce facilități s-au decis să ofere hotelierii

Ioana Constantin 21.07.2021, 16:24
Litoralul românesc, tot mai atractiv pentru familiști. Ce facilități s-au decis să ofere hotelierii

Litoralul românesc, tot mai atractiv pentru familiști. După ce în ultimii ani tot mai mulți români au ales să își petreacă vacanțele pe litoralul bulgăresc, turcesc sau grecesc, datorită facilităților pe care le pun la dispoziția turiștilor familiști, hotelierii din țara noastră par să fi înțeles și ei că turismul de familie le-ar putea aduce câștiguri frumușele si s-au reorientat.

Litoralul românesc, tot mai atractiv pentru familiști

Așa se face că din ce în ce mai mulți investesc acum în acest tip de servicii. Iar o familie cu doi copii poate să își petreacă cel putin trei zile doar în resort, fără să fie nevoit să caute alte posibilități de petrecere a timpului liber.
Unitățile de cazare de tipul child friendly par să fie din ce în ce mai căutate și în România, dar mai ales pe litoral. Turiștii caută relaxarea chiar dacă sunt însoțiți de unul sau doi copii.

Așa se face ca un hotel destinat familiilor cu copii trebuie să aibă obligatoriu loc de joacă. Este de preferat unul în aer liber, dar și unul în interior, pentru zilelle cand vremea le mai joacă feste turiștilor. Dacă locul de joacă beneficiează și de personal calificat atunci cu atât mai bine.

Încercăm să le încarcăm timpul în mod pozitiv. Fiecare zi începe dimineața cu înviorarea cu antrenori, cu clase de zumba, aerobic, apoi se continuă în interior la ateliere de pictură, meciuri de table, șah, fotbal, bachet. Apoi seara, la restaurant, avem petreceri tematice, jocuri interactive. Venim în întâmpinarea oaspeților și tinem micuții ocupați. Seara se retrag în camere obosiți, dar fericiți, a declarat Silvia Vornic, manager executiv.

Pentru copii un astfel de loc este un adevărat paradis. Atunci când se satură de bălăceala, pot încerca alte activități extrem de atractive. Atelierele de pictură, cinematografele sau locurile de joacă unde își fac apariția diverse personaje de desene animate. Asta înseamnă distracție pentru copii și timp de relaxare pentru cei mari.

Litoralul romanesc, tot mai atractiv pentru familisti
Hotel pe litoralul romanesc

Suntem din Timișoara. Este a treia oară când venim aici și am ales acest complex pentru locație. Este aproape de plajă, au activități pentru copii și piscină încălzită, mâncarea este foarte bună și știm că suntem în siguranță aici. Am văzut ca au carnavale, se costumează, fac tot felul de activități.

În primul rând ne-am uitat la facilități pentru copii. În vacanțele cu ei contează ca ei sa se simtă bină ca și noi să fim relaxați. Au piscine, fel de fel de activități ziua, seara și mâncare adaptată pentru copii. Ne ajută mult ca să nu ne întoarcem acasă obosiți. Ne-a costat destul de mult pentru prețurile din România. Dar ne adaptăm. Am dat 7500 de lei, a spus o turistă.

Piscinele sunt, însă, de departe locurile care îi atrag pe cei mici ca un magnet. Și daca mai au și tobogane, atunci distracția este garantată. Turiștii recunosc că scot bani frumoși din buzunare pentru o astfel de vacanță, dar spun că merită.

Proprietatea noastră este destinată familiilor cu copii și le-am pregătit o temă atractivă dintr-o poveste. Avem facilități și servicii pentru copii, piscină, un papagal vorbitor, un program de divertisment, un magician și un soft 9D pentru copii. Plaja fiind redimensionată ne permite și acolo să punem atracții. Avem două orașe goflabile, un teren de fotbal și unul de volei pe plajă, a spus Iulian Tenie, manager hotel.

Litoralul romanesc, tot mai atractiv pentru familisti
Atelier de pictura

Agențiile de turism spun că acest concept începe să prindă și la noi. Hotelurile oferă spații de joacă pentru cei mici, animatori care îi țin ocupați, internet și piscine.

Este nevoie de mai multe hoteluri cu astfel de facilități și hoteluri care să ofere și all inclusiv. Este căutat de turiștii români și în acest produs este inclusă și această parte de activități pentru copii, a declarat și Ștefan Necula, agent de turism.

Pentru un sejur de 7 nopti la un hotel de patru stele, în regim all inclusive pe litoralul românesc, o familie cu doi copii ajunge să platească în jur de 2000 de euro în mijlocul sezonului estival. Pe litoralul bulgaresc, preferat în ultimii ani de tot mai mulți români, tarifele sunt mai mici. Pornesc de la 50 de euro de persoană pe noapte locul în cameră dublă și pot ajunge până la 90 de euro. Un calcul simplu ne arată ca un sejur similar aici costă aproape la jumatate în comparație cu litoralul nostru.

Urmăriți Impact.ro și pe