Brexit-ul și pandemia aduc magazine goale în Anglia. Produsele care încep să lipsească de pe rafturi. ”Pur și simplu nu se găsesc”

Nicu Stan 10.09.2021, 08:54

Brexit-ul și pandemia au făcut ca rafturile magazinelor să fie mai mult goale în Anglia. Anumite produse au început să lipsească definitiv de pe rafturi. Oamenii au început să se plângă că nu mai găsesc produsele de care au neapărată nevoie.

Brexitul a golit rafturile magazinelor din Anglia. Nu se mai găsește nici apă sau lapte. Ce se întâmplă

Marea Britanie, din cauza Brexitului, precum și a pandemiei de coronavirus, a început să se confrunte cu lipsa unor produse de bază.

Astfel, englezii au început să se plângă că nu mai găsesc anumite produse de care au mare nevoie. La rândul lor, patronii se plâng că intră în faliment.

Englezii se plang de lipsa unor produse de baza
Englezii se plang de lipsa unor produse de baza

Nici Coca Cola nu se mai găsește

Produse care până acum ceva timp erau banale, acum au dispărut cu desăvârșire din rafturile magazinelor, care au început să fie mai mult goale.

”Săptămâna trecută am rămas fără Coca-Cola. Nu mai am sticle mari de Evian de trei săptămâni. Fără marfă, nu mai avem afacere. Avem rafturile goale, nu vor mai intra clienţi”, spune Satyan Patel, proprietarul unui magazin alimentar din centrul Londrei.

Penurie de multe produse

De luni zile comercianţii din Regatul Unite se confruntă cu lipsa mai multor produse începând cu ingrediente pentru milkshake-uri la McDonald’s până la branduri de bere şi saltele la Ikea.

De pe rafturile supremarketurilor au început să lipsească unel produse importante cum sunt apa şi laptele.

Brexitul a alungat șoferii europeni

Problema principală ar fi rețelele de distribuţie a mărfurilor, care și-au redus activitatea după ce mulți șoferi de camioane europeni nu s-au mai întors în ţară pe fondul pandemiei şi al Brexitului.

Astfel, Co-op, un lanţ de supermarketuri, anunță că unele stocuri de marfă au fost afectate de distribuţia deficitară şi că au fost nevoiţi să angajeze 3.000 de oameni pentru a umple depozitele şi a trimite marfa către magazine.

De câți șoferi de camion are Anglia nevoie

Conform ultimelor estimări, Marea Britanie ar avea nevoie 100.000 de şoferi de camion.

”Am decis să ne reducem stocurile din cauza COVID-19, dar acum ne este dificil să procurăm unele produse pentru că pur şi simplu nu se găsesc”, spune Satyan Patel.

Depozitele sunt goale

”Nu avem stocuri, nu mai avem nimic în depozite. Sunt goluri peste tot. Primim uneori doar o cantitate mică din unele produse. Ducem lipsă şi de apă”, spune o asistentă de vânzări de la un supermarket de lângă al lui Satyan Patel.

De asemenea, directorul executiv al Iceland a anunțat că compania şi-a redus distribuţia pentru că nu are suficienţi şoferi de camioane.

Sunt probleme și cu distribuția pâinii

”În fiecare zi avem mai puţin cu 10% din marfa pe care am comandat-o”, s-a plâns acesta pe un blog, subliniind că în cea mai rea perioadă singurul furnizor de pâine a lăsat fără marfă nu mai puţin de 130 de magazine.