Brexit. Lovitură cruntă pentru mii de români. Este interzis de la 1 ianuarie 2021

Iancu Andreea 22.10.2020, 12:36
Brexit. Lovitură cruntă pentru mii de români. Este interzis de la 1 ianuarie 2021

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană aduce cu sine o mulțime de schimbări. Una dintre cele anunțate recent îi afectează în mod direct și pe o parte dintre români. Astfel, odată cu Brexitul, mai mulți cetățeni din România vor avea interzis de la 1 ianuarie 2021 în Regatul Unit.

Motivul pentru care unii români au accesul interzis de la 1 ianuarie 2021

O serie de infracțiuni sunt neacceptate de către Marea Britanie în contextul Brexitului. Astfel, în urma ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, statul a decis cine va avea acces în interiorul granițelor sale. Deocamdată, cetățenii non-UE sunt cei pentru care se aplică o serie de reguli, însă, de la 1 ianuarie 2021 și cei din UE vor trebui să respecte noile măsuri. Potrivit unui anunț recent al Ministrului de Interne din Marea Britanie, cetățenii Uniunii ce au condamnări penale mai mari de un an de închisoare nu vor mai avea acces în interiorul granițelor.

Această măsură intră în vigoare după încetarea libertății de mișcare în Regatul Unit, în urma Brexitului.

“Pentru prea mult timp, regulile UE ne-au forțat să primim în țară infractori periculoși din străinătate, care abuzează de valorile noastre și ne amenință stilul de viață. Marea Britanie va fi mai sigură mulțumită unui control mai ferm și mai corect la graniță, unde infractorii din străinătate vor fi supuși acelorași reguli, indiferent de naționalitate”, a declarat ministrul britanic de Interne Priti Patel, conform unui comunicat al ministerului, citat de digi24.ro.

Cetățenii Uniunii Europene cu condamnări penale au interzis de la 1 ianuarie 2021 în Marea Britanie foto - independent.co.uk
Cetățenii Uniunii Europene cu condamnări penale au interzis de la 1 ianuarie 2021 în Marea Britanie
foto – independent.co.uk

Care sunt categoriile de cetățeni vizate de interdicțiile Marii Britanii

Cetățenii care vor avea interdicție de acces în interiorul granițelor Regatului Unit sunt aceia care au primit condamnări penale de minim un an de închisoare. Astfel, următoarele categorii nu vor mai putea vizita Marea Britanie. Printre aceștia se numără:

  • Infractorii care au o condamnare de minim un an de închisoare.
  • Infractorii care au o condamnare mai mică de un an de închisoare, dar pentru care Ministerul de Interne face o evaluare a întregului cazier penal și verifică dacă au legături de familie în UK.
  • Cetățeni UE care nu au fost condamnați la închisoare, dar care se face responsabili de acte de hărțuire sexuală, de exemplu. Dacă se constată că au un comportament împotriva binelui public nu vor putea intra în Marea Britanie.
  • Cetățeni UE care au fost condamnați pentru orice fel de infracțiune în ultimele 12 luni și își solicită acces pe teritoriul Regatului Unit pentru prima dată.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI