Brățări, veselă sau drapeluri de luptă. Cadourile inedite pe care le-au primit Iohannis, Ciolacu și alți politicieni de top în deplasări

Beatrice Dumitru 18.01.2023, 09:00
Brățări, veselă sau drapeluri de luptă. Cadourile inedite pe care le-au primit Iohannis, Ciolacu și alți politicieni de top în deplasări

În calitate de președinte al României Klaus Iohannis a avut pe agenda sa de lucru în 2022 mai multe întâlniri de lucru și acțiuni de protocol. Cu aceste ocazii, liderul de la Cotroceni a primit mai multe cadouri, cel mai scump dintre acestea având o valoare de peste 1.000 de euro. Și Marcel Ciolacu, președitnele Camerei Deputaților, dar și alți politicieni au primit cadouri în deplasările de anul trecut.

Cadoul cel mai scump primit de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a primit în total, în anul 2022, 26 de cadouri, iar valoarea totală a obiedctelor, mai mare față de anul 2021, este de 4.753 euro (23.515 lei), conform listei bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol şi depuse la Comisia de evaluare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Un cuţit militar, seturi de ceai şi de argint, o replică din mătase a drapelului de luptă din 1822, o planşă print Bayerischer, desen imprimat pe hârtie de calitate muzeală cu cerneluri reale Kostler şi imprimantă Leslie G. Hunt, în valoare de 4.551 de lei, dar și un stilou roşu marca Poenari în valoare de 465 de lei, se află printre cadourile primite de președintele Klaus Iohannis anul trecut. Dar cel mai scump a fost un tablou din chihlimbar reprezentând cupola templului lui Solomon din Ierusalim, în valoare de 5.565 de lei.

Brățări, veselă sau drapeluri de luptă. Cadourile inedite pe care le-au primit Iohannis, Ciolacu și alți politicieni de top în deplasări
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Ce cadouri au primit Marcel Ciolacu și Florin Cîțu

Marcel Ciolacu, președitnele Camerei Deputaților, a primit doar două cadouri în 2022, un tablou în valoare de 50 de euro și o farfurie decorativă din porțelan, în timp ce lui Florin Cîțu, în perioada în care a fost președinte al Senatului, i s-au oferit un obiect de artă, simbolic, din partea președintelui grupului parlamentar de prietenie cu România, din Lituania, în valoare de 136 de euro, o icoană de argint, CD-uri Chopin și seturi de veselă.

Și Alina Gorghiu a primit daruri, de când a preluat funcția de președinte interimar al Senatului, cum ar fi o brățară argintată de 113 euro.

Valoarea cadourilor primite de Klaus Iohannis în 2022 este mult mai mare față de 2021, când au avut o valoare de 1.883 de euro, dar și față de 2020, când cuantumul evaluat al obiectelor a fost de 1.801 euro.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...