Brățări unicat create cu migală, dăruire și multă atenție. Asta face o tânără de 19 ani din comuna constănțeană Cumpăna

Ioana Constantin 26.11.2021, 12:14

Știm foarte bine că bijuteriile sunt cele mai bune prietene ale femeilor, iar dacă sunt și lucrate manual din aur, cristale ori pietre semiprețioase cu atât sunt mai dorite și mai căutate. Rebecca Ioana este o tânără de 19 ani din comuna constănțeană Cumpăna care crează bijuterii, brățări și cercei handmade, modele diverse, super colorate și atractive, pentru toate gusturile și buzunarele.

Brățări unicat create cu migală de o tânără din Constanța

Este o pasiune care o relaxează și care pe viitor, speră Rebecca, să se transforme într-o sursă sigură de venit. În plus, tânăra are și alte pasiuni, pictează și cântă la chitară.

Cu multă migală, precizie și atenție la detalii, Rebecca înșiră fiecare pietricică și biluță colorată pe un fir de ață cerat care, după câteva minute se transformă într-o brățară unicat, strălucitoare, de diverse dimensiuni și modele, bijuterii handmade foarte apreciate și căutate de doamne și domnișoare. Cum a început însă Rebecca să creeze bijuterii cu pietre semiprețioase și cristale?

Am avut de mai mult timp această tentativă de a mă apuca să confecționez brățări și de a crea lucruri frumoase. Inițial m-am apucat să împletesc brățări și pentru că mi s-a părut puțin cam dificil, m-am dat bătută și după o scurtă perioadă fiind mai stresată și anxioasă am găsit în casă mărgeluțe, fire, sfori și m-am apucat serios de lucru.

Mi-a plăcut ceea ce făceam și am început să îmi cumpăr și mai multe modele de mărgele și mai multe biluțe, era casa efectiv plină de ele. Îmi place foarte mult să port brățări și cercei și îmi plac cristalele, tocmai de asta achiziționat foarte multe cristale, sunt și finuțe și strălucitoare și colorate. De multe ori aceste accesorii scot în evidență ceea ce purtăm noi, a declarat Rebecca Ioana Fâșie, artist plastic.

Bratari unicat create cu migala de o tanara din Constanta
Rebecca Ioana

Toți cei care au primit în dar la început bijuterii de la Rebecca au rămas fascinați de talentul fetei, așa că au încurajat-o să continue și chiar să le vândă. În trei luni de când s-a apucat serios să creeze bijuterii, Rebecca a făcut sute de brățări și cercei și este extrem de bucuroasă că sunt apreciate și căutate de clienți. Tocmai de aceea tânăra se gândește să pună pe viitor și mai mult accent pe creațiile din aur.

Cei apropiați mie m-au susținut din prima clipă, au fost foarte bucuroși pentru că am decis să fac așa ceva, le-am oferit și lor cadouri, pentru că așa am simțit nevoia, dar apropiații mei nu au putut să nu își și comande câteva accesorii de la mine și așa au vrut să își exprime susținerea față de mine. Oamenii apreciază aceesoriile hand-made. Chiar am fost sunată de o clientă care mi-a spus că fac o treabă extraordinară, lucru care m-a șocat și m-a emoționat, pentru că a început să îmi spună cât de frumos e ceea ce fac, să nu mă dau bătută, a mai spus tânăra.

Rebecca recunoaște că este o muncă de migală dar pe care o face cu plăcere pentru că o relaxează și îi dă încredere în ea. Uneori ideiile îi vin la birou, locul în care petrece foarte mult timp. Unele modele sunt inspirate de pe internet , altele însă din imaginația proprie și simțul creativ al tinerei.

Bratari unicat create cu migala de o tanara din Constanta
Bratari unicat

La început a fost foarte greu, foarte multe mi-au intrat în mână pe parcus și ușor ușor am început să lucrez mult mai rapid, am început să creeze modele, dar inițial nu știam deloc cum să fac, cum să le combin, pentru că pe lângă gusturile mele trebuie să te gândești și la gusturile celorlalți. Acum, făcând de atât de mult timp îmi este mult mai ușor, dar clar nu este pentru oricine, a mărturisit Rebecca.

Dacă de exemplu o brățară este pe elastic realizarea ei durează între 10 și 20 de minute, iar dacă sunt ajustabile, atunci poate dura de la 30 de minute până la o oră.

În ceea ce privește materia primă, tânăra o achiziționeză online, de la un magazin din România, acolo unde găsește cam tot ceea ce are ea nevoie pentru a confecționa, dar mai comandă și din străinătate, însă acele comenzi vin ceva mai târziu, cam într-o lună. Pe viitor își dorește să facă și seturi, dar pe acelea ar vrea să le realizeze în combinație cu aur pentru că i se par mult mai speciale și crede că oamenii le-ar da altă valoare. Prețurile variază în funcție de mărgele, dacă au sau nu pietre prețioase sau cristale. În general, ele se încadrează între 30 și 50 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe