Brad de Crăciun special la Craiova. Studenții și angajații Universității au ridicat un pom din cărți

Ana Anitoiu 16.12.2022, 08:11
Brad de Crăciun special la Craiova. Studenții și angajații Universității au ridicat un pom din cărți

Un brad special de Crăciun, format din 2023 de cărți, a fost ridicat de studenții și angajații Universității din acest oraș. A fost nevoie de mai bine de 12 ore de muncă pentru ca pomul de iarnă inedit să fie gata.

Cum a fost făcut bradul din cărți de la Craiova

Conform reprezentanților Universității din Craiova, au fost adăugate cărți și în interior, la bază, astfel încât structura bradului inedit să fie una solidă. Cadrele didactice, studenții și angajații din mai multe departamente administrative care au participat au primit sfaturi de la specialiștii de la ingineria în construcții de la Universitate.

Cărțile au fost alese de bibliotecari, iar studenții, profesorii și alți angajați le-au așezat pe dimensiuni și culori, fiind atenți și la textura fiecărei cărți, astfel încât aceasta să nu alunece. Bradul are o înălțime de peste doi metri. În structura lui au fost așezate peste 50 de rânduri de cărți.

„Bradul nostru Ca la Carte este un cadou simbolic, pe care Universitatea din Craiova dorește să îl ofere tuturor de sărbători. Mesajul său este că totul se poate construi cu ajutorul cărților, și că, pentru a reuși, e nevoie de creativitate, de talent, de muncă în echipă, și poate cel mai important, de echilibru.

Așa cum aceste cărți și-au găsit armonia în construcția reușită de noi, la fel ne asumăm și noi misiunea de a susține și a crește comunitatea”, a declarat profesorul universitar doctor Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova.

Brad de Crăciun special la Craiova. Studenții și angajații Universității au ridicat un pom din cărți
Brad de Crăciun făcut din cărți, la Craiova

Cum a fost împodobit bradul făcut din cărți

După ce pomul de Crăciun făcut din cărți a fost finalizat, acesta a fost împodobit cu panglici aurii, globuri roșii, dar și cu o decorațiune ce reprezintă un înger, ce a fost așezată în vârful lui.

„Crăciunul este despre bucurie, iar cărțile sunt astfel revalorificate, își găsesc un alt rost și dau un alt sens bucuriei, respectiv deschiderii noastre pentru învățătură și cunoaștere, dar și pentru sustenabilitate. Au fost suficiente o scânteie, puțină creativitate și un strop de îndrăzneală.

Toată lumea a răspuns pozitiv acestei provocări și a fost încântată să participe, chiar dacă întreg procesul a presupus câteva ore bune de muncă. Nu a fost ușor, dar rezultatul ne mulțumește și ne face mândri”, a spus Anca Mic, angajată la Departamentul de Relații Internaționale, care s-a ocupat de împodobirea bradului.

Bradul de Crăciun făcut din cărți nu va fi singurul pom de iarnă ce va putea fi admirat la Universitatea din Craiova. Va fi împodobit și un brad în glastră, iar la primăvară acesta va fi plantat în campusul studențesc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...