Boris Johnson, atac la Vladimir Putin. „Cum să negociezi cu un crocodil care ți-a prins piciorul între fălci?”

Beatrice Dumitru 21.04.2022, 15:51
Boris Johnson, atac la Vladimir Putin. „Cum să negociezi cu un crocodil care ți-a prins piciorul între fălci?”

Premierul britanic Boris Johnson este unul dintre liderii europeni care au atacat dur Rusia și pe Vladimir Putin de la declanșarea războiului din Ucraina. El a spus despre președintele rus că nu poate fi un interlocutor de încredere și a comparat negocierile de pace cu acesta cu negocierile cu „un crocodil care ți-a prins piciorul între fălci”.

Caracterizare făcută lui Vladimir Putin

Tratativele de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina sunt condamnate pentru că nu se poate avea încredere în Vladimir Putin, a spus Boris Johnson, adăugând că liderul de la Kremlin nu poate fi privit ca un „interlocutor de bună-credință”.

Boris Johnson l-a acuzat pe Vladimir Putin de eșecul total de a aborda discuțiile de pace cu bună-credință și a spus că este clar că președintele rus încearcă să acapareze un teritoriu pentru a-l folosi ca pârghie în negocieri și ar putea chiar să lanseze un alt asalt asupra capitalei Kiev în acest scop.

Cum l-a caracterizat Boris Johnson pe Vladimir Putin. „Cum să negociezi cu un crocodil care ți-a prins piciorul între fălci?”
Vladimir Putin, atacat de Boris Johnson.

Cum poți negocia cu un crocodil care ți-a prins piciorul între fălci? Aceasta este dificultatea cu care se confruntă ucrainenii. Trebuie doar să continuăm cu strategia, să le furnizăm arme”, a spus Boris Johnson, citat de The Independent.

„Greu de înțeles cum pot ucrainenii să negocieze cu Putin”

Deși a subliniat că orice decizie privind viitorul Ucrainei trebuie să aparțină poporului țării și președintelui Volodimir Zelenski, premierul britanic a afirmat că este „foarte greu de înțeles” cum poate Kievul să intre în negocieri cu Vladimir Putin.

Este foarte greu de înțeles cum pot ucrainenii să negocieze cu Putin, având în vedere lipsa acestuia de bună-credință și strategia lui, care este evidentă, de a încerca să înghită și să captureze cât mai mult din Ucraina și apoi să poarte o negociere dintr-o poziție de forță”, a precizat premierul britanic.

El a spus că președintele ucrainean adoptă o poziție „destul de maximalistă” în discuțiile cu privire la regiunii de est Donbas, insistând că forțele ruse trebuie să se retragă din Donețk și Lugansk, ocupate în 2014.

Boris Johnson a mai afirmat că în discuțiile telefonice cu liderii G7, inclusiv cu președintele SUA Joe Biden și vecinii Ucrainei, Polonia și România, s-a convenit să se mențină sprijinul existent față de Kiev.

Comentariile acide pe care Boris Johnson le-a făcut de la începutul războiului la adresa Rusiei și a lui Vladimir Putin și ajutorul acordat Ucrainei au înfuriat Moscova, care l-a acuzat că este „cel mai activ” lider mondial anti-rus.

Urmăriți Impact.ro și pe