Boris Becker riscă ani grei de închisoare. Legenda tenisului, cu 24 de capete de acuzare, a fost găsit vinovat

Ioana Bucur 08.04.2022, 21:04
Boris Becker riscă ani grei de închisoare. Legenda tenisului, cu 24 de capete de acuzare, a fost găsit vinovat

O legendă a tenisului a primit o lovitură dură din partea justiției. Boris Becker riscă ani grei de închisoare, după ce a fost găsit vinovat în patru dintre cele 24 de capete de acuzare formulate împotriva sa. Ce a descoperit un tribunal londonez despre fostul sportiv, câștigătorul a șase titluri de Grand Slam și fost lider ATP, în legătură cu falimentul personal declarat în anul 2017.

Boris Becker, găsit vinovat de un tribunal londonez

Pe 21 iunie 2017, Boris Becker declara falimentul, din pricina unui împrumut în valoare de trei milioane de lire sterline – echivalentul a 3,5 milioane de euro – luat de la banca privată Arbuthnot Latham şi nereturnat, pentru o proprietate din Mallorca, Spania.

Legenda tenisului mondial a fost acuzat că a ascuns bunuri estimate la câteva milioane de lire sterline, printre care și două trofee cucerite la Wimbledon, în încercarea de a evita achitarea datoriilor.

Becker s-a stabilit în Marea Britanie în anul 2012. Fostul sportiv a susținut că a colaborat cu administratorii însărcinaţi cu asigurarea bunurilor sale, oferindu-şi chiar şi inelul de nuntă, acţionând conform sfaturilor primite de la experţi.

Juriul Curții Southwark Crown din Londra l-a găsit vinovat pe Boris Becker în patru capete de acuzare conform prevederilor Legii Insolvenței – pentru înstrăinarea de proprietăţi, două capete de nedezvăluire a averii şi unul de ascundere de datorii.

El a fost acuzat că nu a declarat două proprietăţi în Germania, precum şi o cotă dintr-un apartament londonez, ascunzând un împrumut de 825.000 de euro.

Boris Becker risca ani grei de inchisoare. Legenda tenisului, cu 24 de capete de acuzare, a fost gasit vinovat

Câți ani de închisoare riscă

Fostul sportiv a scos deja la licitație câteva dintre trofeele din palmaresul său, pentru suma de 700.000 de lire (840.000 euro), pentru a achita o parte din datorii.

În 2017, la momentul declarării falimentului personal, Boris Becker avea datorii de aproape 50 de milioane de lire sterline.

Fostul tenisman a fost eliberat pe cauţiune înaintea sentinţei care va fi dată pe 29 aprilie, acesta negând toate infracțiunile de care a fost acuzat.

Audierea pentru stabilirea sentinței este programată pentru data de 29 aprilie. Conform presei britanice, Boris Becker riscă până la șapte ani de închisoare.

În cariera sa de 16 ani pe terenul de tenis, Becker a câștigat nu mai puțin de 49 de titluri. În timpul procesului, Becker a spus că a câştigat o sumă foarte mare de bani în carieră şi că a cumpărat cu bani cash unele proprietăţi, însă veniturile sale s-au redus dramatic după retragerea din activitatea sportivă, în 1999.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...