BOR s-a razgândit în privința vaccinul anti-Covid. Preafericitul Părinte Daniel a făcut anunțul oficial

Ioana Bucur 12.01.2021, 14:39
BOR s-a razgândit în privința vaccinul anti-Covid. Preafericitul Părinte Daniel a făcut anunțul oficial

BOR s-a răzgândit în privința vaccinului anti-Covid. Anunțul oficial a fost făcut de însuși Preafercitul Părinte Daniel. Ce rol va juca, de fapt, Biserica, în campania de vaccinare din țară? Până și cel mai înfocat contestatar al măsurilor de prevenție, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, și-a schimbat radical discursul!

BOR s-a răzgândit în privința vaccinului anti-Covid

Se pare că BOR s-a răzgândit în privința vaccinului anti-Covid, iar autoritățile au câștigat un aliat neașteptat în lupta cu pandemia de coronavirus. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a făcut un anunț ce sigur i-a luat pe mulți prin surprindere. Preafericitul Părinte Daniel a anunțat că Biserica se va implica în campania națională de vaccinare împotriva Covid-19. Cancelaria Sfântului Sinod ar fi trimis deja, către toate eprahiile din țară, broșura informativă „Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA. Gratuită. Voluntară. Sigură”, potrivit basilica.ro.

Broșura a ajunge a toate eparhiile din țară, la sugestia Col. Dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național pentru coordonarea activităților de vaccinare împotriva SARS-Cov-2,  împreună cu solicitarea de a fi pusă la dispoziția persoanlului clerical cât și neclerical, „astfel îcât aceștia să aibă acces în cel mai scurt timp la informațiile și clarificările oferite de specialiști, pentru a putea decide în cunoștință de cauză dacă doresc să se vaccineze”, a precizat aceeași sursă.

Broșura cu informații oficiale despre vaccinul anti-Covid poate fi citită aici.

Cum s-a răzgândit BOR cu privire la vaccinul anti-Covid
Preafericitul Daniel, anunț despre campania de vaccinare. Inquam Photos / Ilona Andrei

Și IPS Teodosie s-a răzgândit în privința vaccinului și bolii

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, una dintre cele mai vehemente voci împotriva restricțiilor și măsurilor de protecție impuse de autorități în contextul pandemiei, pare că s-a răzgândit în privința vaccinului anti-Covid. Întrebat, marți, despre vaccinare, acesta a explicat că fiecare este liber să o facă, dar că „nu putem interzice, nici nu putem promova”.

„Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Aici este competenţa medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privinţa vaccinului? Orice extremism nu este de bun augur, nici vaccinaţi-vă toţi, nici nu vă vaccinaţi. Orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală ca să se controloeze, la o trimite, la un specialist. (…) Fiecare e liber să o facă, nu putem interzice, nici nu putem promova. Nu suntem specialişti”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului, scrie News.ro.

Cum s-a răzgândit BOR cu privire la vaccinul anti-Covid
IPS Teodosie, convins că rugăciunea vindecă mai mult decât orice vaccin. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

„Cel mai mult să ştiţi că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul”

În ciuda declarațiilor ce par să trădeze o schimbare totală de atitudine a IPS Teodosie, arhiepiscopul a ținut, totuși, să puncteze că tot rugăciunile sunt cele ce pot vindeca mai mult decât orice vaccin.

„Noi suntem vectori de transmitere a vaccinului, noi suntem transmiţători şi ne pare rău că am puşi în situaţia aceasta. Noi transmitem un adevăr revelat absolut pe când medicamentele sunt relative. Este o mare diferenţă între ceea ce propovăduim noi şi ceea ce suntem puşi să facem acum. Patriarhia ne-a dat o recomandare şi normal să ne dea că dacă este o boală, noi ne implicăm în boală. Cel mai mult să ştiţi că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul. Sunt convins de aceasta. Eu m-am apropiat de toţi oamenii, că asta e menirea mea, nu am luat niciun virus, trebuie să mă îmbolnăvesc de 100 de ori. Dar având în fiecare zi Sfânta Liturghie şi Împărtăşanie, ştim că Împărtăşanie combate toţi viruşii pentru că nu s-a găsit în potir niciun virus. De aceea, nu admitem împărtăşanie cu mai multe linguriţe pentru că este blasfemie, înseamnă să ai necredinţă dacă faci aşa ceva”, a declarat IPS Teodosie.

IPS Teodosie a mai dezvăluit că nu se va vaccina, deoarece ar avea alergie. „Cine se teme să se vaccineze, nu îl opresc, cine vrea să nu se vaccineze, cred că nu e obligatoriu. Personal deocamdată nu vă vaccinez şi am tranmis şi preoţilor. Dar nu le spun să nu se vaccineze, fiecare să ia sfat de la medic, eu nu sunt medic”, a mai transmis ÎPS Teodosie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...