Bombă în Liga 1! Ce afacere poate face Gigi Becali. „E cel mai bun!”

Marian Cărăvan 12.06.2020, 11:27

Gigi Becali poate da o nouă lovitură în fotbalul românesc. După ce s-a despărțit de Harlem Gnohere, finanțatorul poate umple golul lăsat de „Bizon” în atacul FCSB. Un nou star a apărut în Liga 1 și e propunerea perfectă pentru roș-albaștri.

Gigi Becali poate da lovitura pe piața transferurilor. Ce atacant i se propune

Un tânăr fotbalist de origine croată, dar lansat în fotbalul românesc de FC Hermannstadt, are mari șanse de a ajunge la o grupare de top din Liga 1. Poate chiar la FCSB, dacă Gigi Becali „percutează” la propunerea antrenorului Vasile Miriuță. Acesta a vorbit despre calitățile extraordinare ale croatului Gabriel Debeljiuh, 23 de ani și 1,88 m, despre care spune că nu a mai văzut un astfel de atacant în fotbalul românesc, dar face și o comparație cu George Țucudean, de la campioana CFR Cluj.

Debeljuh e cel mai bun atacant din România, cu Țucudean, și îl văd la Steaua, la CFR, la Craiova și chiar afară. Nu că îl antrenez eu, cu toate că toți atacanții pe care i-am antrenat au plecat pe bani mulți”, a spus Miriuță, într-o intervenție telefonică la Digi Sport.

„E exact un număr 9, care din păcate lipsește în România, e un ‘butteur’. Se lipește de gol și face combinații și mai ales e de mare caracter.

Se antrenează extraordinar, e un jucător de echipă. Mai are contract doi ani cu Hermannstadt”, a mai spus tehnicianul.

Gabriel Debeljuh este golgheterul celor de la FC Hermannstadt Foto: Tribuna

Cine este Gabriel Debeljuh

Gabriel Debeljuh s-a născut pe 28 septembrie 1996, în Croația, și este jucătorul echipei de primă ligă FC Hermannstadt, cu care a semnat pe 11 iulie 2019. În trecut, croatul a evoluat pentru echipe din ligile inferioare din Italia: Piacenza Calcio, Mantova și A.C. Este.

Debeljuh a ratat transferul la FC Torino din cauza unei accidentări, iar apoi a ajuns să joace la AC Este 1920, în Liga 4 din Italia. Ajuns în România, Debeljuh și-a trecut în cont 10 goluri în 24 de apariții în tricoul lui Hermannstadt, iar recent Universitatea Craiova s-a interesat de fotbalistul croat.

Evoluează pe postul de atacant și este cotat de transfermarkt.com la 475.000 de euro. Debeljuh mai are contract cu FC Hermannstadt până în iunie 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe