Bolile cauzate de fast-food. Pericolul major la care te expui constant, conform ultimului studiu

Badea Violeta 22.02.2023, 17:45
Bolile cauzate de fast-food. Pericolul major la care te expui constant, conform ultimului studiu

Viața agitată de astăzi îi obligă pe mulți oameni să apeleze la restaurantele de tip fast-food, deoarece acestea oferă un serviciu rapid și relativ ieftin. Din nefericire, însă, mâncarea nesănătoasă consumată în exces poate duce la apariția unor boli deosebit de grave. Iată ce arată cel mai recent studiu efectuat de specialiști!

Bolile care pot apărea prin consumul mâncărurilor de tip fast-food

Din păcate, tot mai mulți oameni consumă frecvent produse de tip fast-food, asta din cauza ritmului vieții lor. Acestea nu reprezintă un mare pericol dacă sunt consumate ocazional, însă pot fi extrem de nocive pentru organism dacă sunt introduse în mod regulat în alimentație. Mulți oameni nu sunt conștienți de consecințele directe ale consumului excesiv de fast-food.

Potrivit specialiștilor, însă, aceste alimente nu oferă nicio valoare nutritivă, dar furnizează calorii, zahăr, grăsimi nesănătoase și alți antinutrienți. Prin urmare, mâncarea nesănătoasă poate provoca numeroase boli deosebit de grave, precum Alzheimerul și demența.

Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition arată că principalele cauze ale afecţiunii neurodegenerative cronice este fructoza, un compus organic cu formula brută C₆H₁₂O₆, aparţinând clasei zaharidelor care ce se găseşte în cantitate moderată în fructe şi legume, dar în cantitate excesivă în alimentele procesate şi dulciuri, conform celor de la MarketWatch.

Citește și Medicii români lansează un avertisment cu privire la răspândirea tuberculozei. Există un regres major în controlul bolii!

Ce boli poti dezvolta daca mananci fast-food
Ce boli poti dezvolta daca mananci fast-food

Ce se întâmplă când consumi prea multă fructoză?

Conform cercetătorilor, zahărul şi siropul de porumb au în conţinut exagerat de multă fructoză. Aceasta duce la apariția senzaţiei de foame. Este un tip de foame sezonieră care s-a petrecut pe vremea strămoşilor noștri.

La vremea aceea, oamenii erau ameninţaţi cu extincţia din cauza secetei ce a dus la dispariţia pădurilor tropicale în masă din Africa şi reducerea surselor de hrană.

Cercetătorii susțin că produsele procesate şi dulciurile declanşează un „mecanism de supravieţuire”, provocând reacţii ale diferitelor părţi ale corpului menite să-l facă pe om să se pregătească pentru o foamete mai presus de orice altceva.

Astfel, el are constant poftă crescută de mâncare cu cantitate mare de carbohidraţi. Tocmai din acest motiv, organismul redirecţionează energia către părţile creierului necesare pentru a supravieţui unei foamete în aşteptare, cum ar fi cele bune pentru hrana şi ca urmare, alte părţi ale creierului primesc mai puţină energie decât au nevoie.

„Boala Alzheimer rezultă dintr-o neadaptare la o cale de supravieţuire evolutivă care este folosită de multe animale şi care a fost chiar esenţială pentru supravieţuirea strămoşilor noştri îndepărtaţi cu milioane de ani în urmă”, au precizat oamenii de știință.

Într-un experiment, mai mulți şobolani au fost injectaţi cu fructoză în cantitate mare și au dezvoltat proteina ​​tau şi plăci de amiloid în creier, provocându-le simptome specifice demenţei.

Un alt studiu, publicat de The National News, arată că oamenii care consumă produse şi băuturi ultraprocesate bogate în zahăr, grăsimi şi sare se pot alege cu demenţă.

Citește și Afecțiunea care l-a lăsat cu un accent irlandez, probabil cea mai ciudată urmare a unei boli!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...