Bogăția României care ne scapă de legătura cu Rusia. O vom folosi peste patru sau cinci ani

Stan Filon 06.04.2022, 20:38
Bogăția României care ne scapă de legătura cu Rusia. O vom folosi peste patru sau cinci ani

Vicepremierul Kelemen Hunor a vorbit despre bogăția României care ne scapă de legătura cu Rusia! Vorbim despre gazele naturale din Marea Neagră, pentru care Parlamentul României a stabilit deja un parcurs al legislației pentru ca acestea să poată fi extrase. Chiar dacă toți europenii vor să scape de dependența de Rusia, acest lucru nu se poate face de pe o zi pe alta, iar România nu face excepție.

Bogăția României care ne scapă de legătura cu Rusia

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a venit cu ultimele detalii legate de legea offshore, care permite extracția gazelor naturale din Marea Neagră. Acesta a precizat că săptămâna viitoare va fi depusă în Parlament noua lege offshore care, după adoptare, permite demararea unor investiții pentru extracția de gaze din perimetrul offshore al Mării Negre, însă în 2026-2027, concomitent cu dezvoltarea industriei petrochimice.

Kelemen Hunor vede partea plină a paharului și a vorbit despre oportunitățile pe care le aduce chiar și o criză economică. În acest sens, vicepremierul României a spus că autoritățile sunt obligate să vadă care sunt industriile care trebuie dezvoltate și să atragă investitori.

Bogatia Romaniei care ne scapa de legatura cu Rusia
Bogatia Romaniei care ne scapa de legatura cu Rusia

„Statul va câștiga locuri de muncă, export”

„Am discutat marți despre Legea offshore, a venit Ministrul Energiei cu ultimele nuanțe și săptămâna viitoare vom depune un proiect în Parlament privind amendarea legii actuale și va fi aprobată într-o lună de zile. Nu am vrut să intervenim până nu se termină tranzacția între Exxon și Romgaz, nu era corect să intervenim în timp ce se negociază o preluare din partea Romgaz. Dacă adoptăm Legea offshore, se pot demara investiții. Cel mai repede în 2026 -2027 putem extrage gaze, până atunci ar trebui să dezvoltăm industria petrochimică. Dacă există o industrie care poate să folosească gazele, atunci statul va câștiga locuri de muncă, export, asigurarea mărfurilor pentru piața internă”, a spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor susține că în următorii 4-5 ani, autoritățile trebuie să se gândească ce investitori vor atrage și ce modificări se fac pentru a schimba termocentralele pe cărbune cu cele pe turbine de gaz.

„Voi fi bucuros dacă, în acest mandat, reușim să deschidem perspective noi pentru economia românească și să reducem dependența de energie și gaze”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Vicepremierul a ținut să precizeze că în ceea ce privește investițiile în industria petrochimică, există interes ridicat din partea investitorilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...