BMW lansează Theatre Screen pentru viitoarele modele de lux. Pasagerii vor viziona filme la rezoluție 8k

Bogdan Bârliga 06.01.2022, 18:17
BMW lansează Theatre Screen pentru viitoarele modele de lux. Pasagerii vor viziona filme la rezoluție 8k

BMW a prezentat în avanpremieră o nouă soluție de entertainment în automobil la târgul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) din acest an.

BMW Theatre Screen transformă partea din spate a mașinii într-un lounge privat de cinema, cu sunet surround şi conectivitate 5G.

Ce este BMW Theatre Screen

BMW Theatre Screen este un afişaj panoramic ultralarg, cu o diagonală a ecranului de  78,74 cm, care se întinde pe orizontală pe aproape întregul interior şi în înălţime de la tapiţerie până la spătarele scaunelor faţă.

Ecranul mare cu funcţie smart TV este extins la cerere din tapiţeria plafonului printr-o mişcare de rotaţie pe două şine articulate în lateral. BMW Theatre Screen poate fi controlat prin operare tactilă sau folosind touch paduri integrate în uşile spate.

BMW lansează Theatre Screen pentru viitoarele modele de lux. Pasagerii vor viziona filme la rezoluție 8k

Când ecranul din tapiţeria plafonului, acesta este însoţit de o experienţă sonoră, creată exclusiv în acest scop prin cooperarea dintre BMW Group şi Hans Zimmer. În acelaşi timp, parasolarele pentru geamurile laterale şi lunetă sunt închise, iar iluminarea ambientală din spatele automobilului este redusă.

BMW Theatre Screen utilizează sistemul integrat de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround format din 20 de incinte acustice cu o putere de 1500 wați.

Conexiune 5G și Amazon Fire TV

BMW Group colaborează cu Amazon pentru a oferi conţinut în autoturism prin Fire TV. Acesta va fi disponibil prin intermediul unei conexiuni de date 5G.

BMW lansează Theatre Screen pentru viitoarele modele de lux. Pasagerii vor viziona filme la rezoluție 8k

BMW iX este primul automobil premium din lume care utilizează acest standard pentru transmiterea datelor, iar compania a anunțat că în curând va oferi această tehnologie și pentru modelul i4.

Ce a mai prezentat BMW la CES 2022

BMW  a prezentat în premieră mondială la târgul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) din acest an și modelul iX M60.

Modelul electric de performanță dispune de până la 619 CP în modul Sport și poate parcurge cu o singură încărcare a bateriei peste 500 de kilometri.

BMW iX M60 accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde și are viteza maximă limitată la 250 km/h.

Tot la CES 2022 compania germană a prezentat o nouă tehnologie prin care vom putea schimba culoarea mașinii doar prin apăsarea unui buton.

Suprafaţa caroseriei cu schimbarea reală a culorii se efectuează prin noua tehnologie electroforetică prin care se aduc la suprafaţă diferiţi pigmenţi de culoare, determinând învelişul caroseriei să capete culoarea dorită.

Colorarea electroforetică are la bază tehnologia dezvoltată de E Ink, care este cunoscută din afişajele utilizate în eReaders.

Conceptul prezentat de compania germană se numește BMW iX Flow și cu tehnologia E Ink îşi poate schimba, pentru prima dată, culoarea exterioară la comandă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...