Blestemul actorilor care l-au interpretat pe Iisus în filme. Ce au păţit după celebrul rol

Badea Violeta 25.04.2022, 11:51

Să-l interpretezi pe Iisus Hristos este o mare provocare actoricească, dar unii cred că poate fi o problemă. Coincidență sau nu, trei actori, Powell, Caviezel și Neeley, care l-au interpretat pe Mântuitor, și-au ruinat carierele odată cu acest rol. Iată cinci actori care l-au interpretat pe Iisus Hristos și ce s-a întâmplat cu ei după celebrul rol.

Cinci actori care au interpretat rolul Mântuitorului

Povestea lui Iisus Hristos fascinează omenirea de mai mult de 2.000 de ani, iar rolul Mântuitorului s-a transformat într-un adevărat miraj pentru actorii de la Hollywood.

La fel ca în povestea biblică, actorii care l-au interpretat pe Iisus Hristos au trecut prin momente dificile pe platourile de filmare. De la Robert Powell, care este cel mai popular actor care l-a întruchipat pe Iisus, și până la tânărul Diogo Morgado din fenomenul numit ,,The Bible”, actorii au rămas marcați de acest rol.

  • Robert Powell – „Jesus of Nazareth” (1977)

În 1975, Papa Paul al VI-lea a remarcat succesul filmului „Moise” și „Faptele Apostolilor”, două programe religioase difuzate la televiziunea italiană, și a propus autorităților să filmeze viața lui Iisus Hristos.

Producătorii au fost entuziasmați de idee și l-au căutat pe Franco Zeffirelli, cunoscut și recunoscut în întreaga lume pentru reconstituirile istorice riguroase.

Astfel, Zeffirelli a pornit în căutarea protagonistului său. Nu i-a fost deloc ușor. Alesul trebuia să vorbească limba engleză, deoarece povestea urma să fie filmată în această limbă și nu exista un buget pentru a o dubla. O altă regulă era să nu aibă sub 30 de ani, dar nici peste 35 de ani.

Prima opțiune a fost Dustin Hoffmann, iar numele lui Al Pacino a fost luat în considerare, dar fețele lor erau deja bine cunoscute. Regizorul a călătorit în Anglia pentru a vedea diferite lucrări, așa s-a întâlnit cu Robert Powell și l-a chemat să joace rolul lui Iuda.

După test, Zeffirelli a fost șocat de ochii actorului și l-a rugat să dea o audiție pentru rolul lui Iisus. A cerut să fie îmbrăcat și machiat cu hainele pe care le-ar fi purtat Mântuitorul. Rezultatul a fost de-a dreptul uimitor.

Pe parcursul filmărilor, englezul a trecut printr-un regim extrem de strict și a ascultat cu sfințenie toate indicațiile regizorului. Mai mult, a trebuit să se căsătoarească cu partenera sa, pentru că regizorul Zeffirelli, un catolic convins, nu a vrut ca cel care interpretează rolul Mântuitorului să „trăiască în păcat”.

Așadar, Robert Powell a declarat de nenumărate ori, după terminarea filmărilor, că experiența interpretării celui mai important personaj din istoria creștinătății a fost una extrem de solicitantă.

Ceea ce a fost o „binecuvântare” în timpul filmărilor s-a dovedit a fi un adevărat „blestem” pentru actor pe termen lung. A fost nevoit să ceară ajutor psihiatric pentru a scăpa de personajul său și, în ciuda a peste 30 de producții, nu a mai excelat niciodată în film sau televiziune și s-a dedicat literaturii.

Nu a mai purtat niciodată barbă, cu atât mai puțin păr lung, pentru că oamenii îl persecutau și chiar îi cereau minuni ca și cum ar fi fost însuși Hristos.

Robert Powell
Robert Powell
  • Jim Caviezel – „The Passion of the Christ” (2004)

Filmul a fost regizat de Mel Gibson şi a reuşit să ofere publicului o interpretare exemplară. Pe parcursul filmărilor, însă, Jim Caviezel a avut mult de suferit, mai exact şi-a dislocat umărul, a fost lovit de fulger şi chiar a fost biciuit, din greşeală, alegându-se cu o rană deschisă. După lansarea filmului, Jim Caviezel a declarat că s-a simţit însoţit, la filmări de o prezenţă puternică.

  • Ted Neeley – „Jesus Christ Superstar” (1973)

Acest film este, de fapt, un musical despre viața Mântuitorului Iisus Hristos. În această producție, Iuda este prezentat ca un personaj bun, motiv pentru care anumite persoane au criticat-o dur. Inclusiv Ted Neeley a fost pus la zid de public. Nu de puține ori, acesta a fost lovit cu ouă, roșii sau pietre chiar în timpul filmărilor.

  • Diogo Morgado – „The Bible” (2013)

Așa cum am observat, mulți actori au întâmpinat dificultăți după ce l-au interpretat pe Iisus Hristos. Totuși. există și excepții. De exemplu, Diogo Morgado a câștigat foarte multă notorietate. Actorul a devenit rapid un adevărat sex-simbol, iar admiratoarele i-au dat și o poreclă: „Hot Jesus”.

  • Max von Sydow – „Greatest Story Ever Told” (1964)

După lansarea acestei producții, Max von Sydow a avut parte, de asemenea, de o carieră strălucitoare. Suedezul a continuat să joace în multe filme, având și roluri secundare în zeci de producții de succes.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...