Biserica specială pe care BOR o va construi în Dubai. Cum va arăta. ”Va fi odihnitoare”

Badea Violeta 25.12.2021, 16:20
Biserica specială pe care BOR o va construi în Dubai. Cum va arăta. ”Va fi odihnitoare”

Veste bună de Crăciun pentru credincioşii români din Dubai! Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a anunțat sâmbătă, 25 decembrie, că acolo se va construi o biserică ortodoxă al cărei proiect a fost deja finalizat de un grup de arhitecţi din Bucureşti. Iată cum va arăta!

Românii din Dubai vor beneficia de o biserică ortodoxă

Chiar în sfânta sărbătoare a Crăciunului, credincioșii români din Dubai au primit o veste care îi bucură enorm. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a declarat că aceștia vor beneficia de o biserică ortodoxă. Se pare că proiectul a fost deja finalizat de un grup de arhitecţi din capitala țării noastre.

„Sunt vreo 10.000 de români acolo, în Dubai. Şi stau o vreme şi pe urmă se întorc acasă, fiindcă în Dubai nu există sistem de pensii; cei care lucrează nu primesc pensii acolo, aşa este sistemul, dar au salarii mai mari şi îşi pun ei deoparte banii pentru pensii. (…) Sperăm să avem şi noi în viitor ocazia de a primi un teren, pentru o biserică şi un centru cultural, după cum este tradiţia.

Şeicul şi primul ministru al acestui stat Dubai este un om cultivat, un om cu studii în Occident, şi a oferit mai multor comunităţi teren, concesionat doar pentru anumite perioade de timp, ca să fie construit un lăcaş de cult şi un centru cultural pentru a se întâlni oamenii după slujbă. (…)

Deocamdată, comunitatea noastră ortodoxă românească din Dubai se roagă într-o biserică care aparţine de Patriarhia Antiohiei. Mai sunt acolo şi alte religii şi comunităţi. Este şi o comunitate ortodoxă rusă”, a precizat PF Daniel, la finalul slujbei de Crăciun oficiate la Catedrala Patriarhală.

Patriarhul Daniel anunta construirea unei biserici romanesti in Dubai
Patriarhul Daniel anunta construirea unei biserici romanesti in Dubai

Cum va arăta biserica din Dubai

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a anunțat că proiectul a fost deja finalizat de arhitecții români. Potrivit acestuia, biserica românească din Dubai va fi adaptată contextului local.

„Noi am făcut deja proiectul pentru biserică. Trebuia să îl prezentăm odată cu cererea pentru teren. Şi am făcut o biserică, ortodoxă românească, dar adaptată la contextul de acolo.

Nu are turle prea înalte. Mai joase, dar frumoase, e o biserică, aşa, odihnitoare, primitoare. Şi, sigur, în apropiere un centru cultural.

Câţiva arhitecţi de aici din Bucureşti, care au mai fost prin Dubai, ne-au făcut proiectul, încât sperăm să fie acceptat”, a anunțat Patriarhul Daniel.

Precizăm că Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a dat undă verde, în şedinţa de lucru din 21 iulie, pentru înfiinţarea parohiei din Dubai.

Parohul comunităţii româneşti din Dubai este părintele Alexandru Truşcan. Acesta a oficiat prima slujbă în biserica Buna Vestire din cartierul Jebel Ali, pedata de 8 septembrie. La aceeași dată, parohia românească şi-a celebrat hramul, de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului.

În următoarea perioadă, se dorește cumpărarea unui teren pentru ridicarea unui lăcaş de cult. Deja au fost iniţiate demersuri în acest sens.

Andreea Vasile, protagonista comediei Ramon, face dezvăluiri
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...