Bill Gates vrea să dea lovitura. A pus ochii pe una dintre cele mai importante reţele de social media

Nicu Stan 13.02.2021, 09:02
Bill Gates vrea să dea lovitura. A pus ochii pe una dintre cele mai importante reţele de social media

Bill Gates vrea să dea lovitura. A pus ochii pe una dintre cele mai importante reţele de social media. În joc sunt foarte mulți bani. Despre ce sumă este vorba, citiți în articolul de mai jos.

Bill Gates este dispus să plătească 51 de miliarde de dolari pe o companie. Ce achiziție vrea să facă Microsoft

Bill Gates vrea să dea lovitura după ce a pus ochii pe una dintre cele mai importante reţele de social media.

Astfel, gigantul Microsoft a abordat compania Pinterest în ultima perioadă de timp în legătură cu o potenţială tranzacţie prin care compania fondată de Bill Gates să cumpere populara platformă de social media care are o capitalizare de piaţă de 51 de miliarde de dolari.

Ce este Pinterest, de fapt

Pinterest este o platformă cunoscută pentru cei care distribuie colaje de fotografii cu decoraţiuni, mâncare şi altele.

Sursele FT au informat că discuţiile au fost blocate în prezent. De asemnenea, Microsoft a urmărit o potenţială achiziţie strategică pentru a strânge mai multe comunităţi online active care ar putea funcţiona pe platforma de cloud computing dezvoltată de compania miliardarului.

Valoarea de piață a Pinterest a crescut cu 600%

Valoarea de piaţă a platformei Pinterest a crescut cu circa 600% în timpul pandemiei de coronavirus, însă reprezentanții companiei au anunţat că vor să fie independenți.

Creşterea recentă a valorii de piaţă a Pinterest a fost un obstacol pentru Microsoft în negocieri, însă chiar şi la acest nivel de 51 de miliarde de dolari investiția ar reprezenta doar 3% din cât valorează Microsoft, respectiv 1.830 de miliarde de dolari.

Microsoft a vrut să cumpere și TikTok

De asemenea, compania Microsoft s-a arătat interesată de cumpărarea unei companii proeminente de social media în 2020, când a încercat să cumpere operaţiunile americane ale TikTok, după interdicția impusă deDonald Trump. Nu s-a întâmplat.

Bill Gates a făcut mai multe achiziţii în ultimii ani. În afară de tranzacția prin care a cumpărat aplicaţia de socializare pentru viaţa profesională LinkedIn pentru 26 de miliarde de dolari în anul 2016, compania Microsoft a mai achiziţionat GitHub, Minecraft şi compania privată de gaming ZeniMax.

Pinterest, listată la bursă în 2019

Rețeaua de socializare Pinterest şi-a făcut intrarea pe bursă în aprilie 2019 şi a înregistrat o creştere bruscă a numărului de utilizatori pe fondul pandemiei de coronavirus, respectiv a restricţiilor care i-au ţinut pe oameni în case.

Astfel, săptămâna trecută, Pinterest a anunţat o creştere trimestrială de 76% a veniturilor. Vestea a adus o creştere de 10% pe bursă. De asemenea, compania şi-a extins baza de advertiseri, introducând formate noi de reclamă, precum și posibilități de comerţ online.

Urmăriți Impact.ro și pe