Ce salarii sunt la Microsoft România și cum te poți angaja la renumita companie americană

Daria Petrescu 04.12.2020, 08:55
Ce salarii sunt la Microsoft România și cum te poți angaja la renumita companie americană

Microsoft România este una dintre cele mai mari companii, care dezvoltă, produce și întreține o gamă importantă de servicii legate de calculatoare. Această companie și-a înființat filiala în România, în 1996, pe 4 decembrie. În cazul în care îți dorești să lucrezi într-o astfel de companie, trebuie să știi că salariul nu este deloc de neglijat. Sigur că, acesta diferă de atribuțiile fiecăruia.

Ce salarii sunt la Microsoft România

Microsoft este o companie americană, cea mai mare producătoare de software din lume. Are peste 90.000 de angajați în mai mult de 100 de țări.

Pentru a face parte din echipa Microsoft România, trebuie să îndeplinești anumite reguli, pe care le respecți cu strictețe. Compania este prezentă în România din anul 1992, iar de atunci, se află într-o continuă dezvoltare pe piața românească.

Pentru a te angaja la Microsoft, ai nevoie de minim de experiență de un an în domeniu și să fii absovent al unei școli superioare.

Iată ce salarii sunt la Microsoft România:

– Inginer suport tehnic- salariul lunar net este de 7400 lei, la care se adaugă bonusurile pe an, în valoare de 10200 de lei.

– Marketing Coordinator- 5.400 lei net

– Relationship manager- 5.800 lei

– Developer software- 7.000 lei

– Technical Support Engineer- 8.700 lei

Salariile la Microsoft, în funcţie de poziţia ocupată:

Software Engineer – 91.000 – 115.303 de dolari (salariul mediu anual 115.303 de dolari)

Senior Software Engineer – 118.000 – 166.000 (salariul mediu anual 142.906 de dolari)

Software Development Engineer (SDE) – 93.000 – 148.000 de dolari (salariul mediu anual 119.293 de dolari)

În tot statul  California de Nord, gigantul din IT angajează aproape 2.000 de persoane, peste 1.400 fiind situate în Charlotte.

Se găsesc două centre Microsoft în România:

– unul de suport tehnic la București

-de dezvoltare la Timișoara. Aici se dezvoltă o parte a motorului de căutare Bing. În total, în cele două centre lucrează 300 de angajați.

În iunie 2003 Microsoft a achiziționat softul antivirus RAV (Reliable Antivirus) proiectat de firma românească GeCAD.

În cursul anului fiscal 2006 – 2007 Microsoft a vândut în România 220.000 de licențe de Windows, în sistem OEM (preinstalate pe PC-urile asamblate în România), din care 35 % (77.000) au fost vânzări ale noului sistem de operare Windows Vista.

Microsoft a anunțat extinderea în România

Microsoft a anunțat anul acesta,  pe 6 iulie că a cumpărat firma Movial. Este specializată în servicii de inginerie şi design software specializată în dispozitive mobile şi de tip embedded.

60 de angajați Movial din biroul din Iaşi al companiei s-au alăturat organizaţiei Microsoft, ]n vara acestui an.

Movial e o companie fondată în 2001, în Helsinki, și are birouri în mai multe orașe, cum ar fi Taipei, San Francisco, Seattle, Iași și Helsinki.

Un alt anunț important  vizează antreprenoriatul românesc de peste hotare. Trei tineri antreprenori români au obținut o finanțare de 2,5 milioane de dolari de la două fonduri de capital de risc și alți investitori, notează StartupCafe Firma lor e specializată în roboți autonomi.

„Și hardware-ul, și software-ul au complicațiile lor și de fapt noi le facem pe amandouă – partea de hardware: design, construcție, maintenance de roboți, dar și tot ce ține de software – autonomie în miscare, interacțiune, date, sisteme etc. […] Sunt foarte multe elemente din industriile de servicii care ar putea fi automatizate si provocarea tehnică ne-a atras mai mult decât partea de pure soft. Să pui roboți complet autonomi într-un aeroport sau magazin e destul de complicat”, a spus Andrei Dănescu, potrivit Playtech.

Urmăriți Impact.ro și pe