Bill Gates, lovitură neașteptată de la declanșarea pandemiei. Ce i s-a întâmplat miliardarului

Stan Filon 24.11.2020, 11:07
Bill Gates, lovitură neașteptată de la declanșarea pandemiei. Ce i s-a întâmplat miliardarului

Anul 2020 a fost unul devastator pentru foarte mulți oameni de afaceri, însă nu pentru toți! Bill Gates a fost întrecut în topul celor mai bogați oameni ai planetei de Elon Musk. Averea fondatorului Tesla a depășit-o pe cea a fondatorului Microsoft.

Bill Gates, depășit în topul bogailor de Elon Musk

Antreprenorul Elon Musk l-a devansat pe fondatorul Microsoft Bill Gates, devenind al doilea cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere totală de 127,9 miliarde de dolari, în clasamentul miliardarilor publicat de Bloomberg. De la începutul anului, averea omului de afaceri de 49 de ani a crescut cu 100,3 miliarde de dolari, marcând un plus de 7,2 miliarde de dolari într-o singură zi prin creşterea cu 6,5% a preţului acţiunilor companiei sale de maşini electrice Tesla.

Cu o avere estimată de 182 miliarde de dolari, şeful Amazon, Jeff Bezos, rămâne în fruntea acestui clasament, Bloomberg Billionaires Index. Pe locul al treilea în acest top al super-bogaţilor se află acum Bill Gates, cu 127,7 miliarde de dolari.

Bill Gates a fost depasit in topul bogatilor de Elon Musk
Bill Gates a fost depasit in topul bogatilor de Elon Musk

Averea lui Elon Musk este estimată la 127,9 miliarde de dolari

Adevărul este că averea lui Bill Gates ar fi însă semnificativ mai mare dacă nu ar fi donat foarte mulţi bani pentru lupta împotriva infecției de coronavirus, notează dpa.

Clasamentele cum este şi cel realizat de Bloomberg se bazează pe informaţii publice privind valorile deţinute ca acţiuni, proprietăţi imobiliare, obiecte de artă şi alte bunuri de lux. În clasamentul Forbes al miliardarilor, Musk se află pe locul al patrulea, cu 110,5 miliarde de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...