Bill Gates, decizie neaşteptată. Cum vrea miliardarul să schimbe lumea

Cristian Cojocaru 10.04.2021, 10:18
Bill Gates, decizie neaşteptată. Cum vrea miliardarul să schimbe lumea

Fondatorul Microsoft, Bill Gates ia o decizie neașteptată și se implică într-un nou proiect. Astfel, omul de afaceri caută tot mai mulți investitori care să i se alăture proiectului care va schimba lumea.

Bill Gates ia o decizie neașteptată

Miliardarul caută tot mai multe surse de bani care să ajute companiile să reducă impactul climatic asupa mediului. Breaktrhough Energy este una dintre companiile sale care s-a aliat cu CDP, o organizație non-profit pentru a lupta împreună la reducerea emisiilor de carbon în atmosferă.

Cele două companii lucrează acum împreună pentru a rezolva una dintre marile probleme actuale la nivel mondial. Potrivit consilierului CDP, Paula DiPerna, scopul este de a accelera inovația.

“Am pierdut timp dezvoltând tehnologii precum energia solară pentru că nu erau suficienți bani. Nu putem pierde și mai mult timp”, a spus Paula DiPerna.

Fondurile de risc ajută startup-urile să dezvolte noi tehnologii până la momentul ca acestea să fie lansate pe piață, însă totul se oprește acolo. După cum afirmă Jonah Goldman, directorul general al Breakthrough Energy, ”se lucrează cu o mulțime de tehnologii climatice, dar acestea ajung să se confrunte cu o piață în care combustibilii fosili sunt ieftini”.

Compania lui Bill Gates lupta impotriva emisiilor de CO2
Compania lui Bill Gates lupta impotriva emisiilor de CO2

Reducera emisiilor de dioxid de carbon

Companiile afirmă că până la acest moment nu au găsit soluția însă au drept obiectiv să colaboreze cu experții în domeniu pentru a lansa un program. Programul se numește ”Cadrul de reducere a emisiilor catalizate”, iar scopul acestuia este de a stimula finanțările pentru extinderea tehnologiilor în domeniu.

Una dintre strategii este reprezentată de ideea de a determina cât mai mulți clienți mare de a cumpăra produsul cu mult timp înainte. Un exemplu în acest sens este redat de emisiile avionului. Avioanele cu combustibil fosil vor continua să existe pentru o perioadă lungă de timp după ce toate mașinile vor fi electrice.

La momentul actual, mai multe întreprinderi încearcă să compenseze acest lucru. Spre exemplu pot crește păduri care vor stoca emisiile de dioxid de carbon, însă aceste promisiuni nu sunt respectate de fiecare dată. Astfel, nivelul de dioxid de carbon din atmosferă este în continuă creștere. Una dintre soluții este reprezentată de alternativa accesibilă pentru a reduce emisiile de carbon.

Mai multe companii precum LanzaJet sau WorldEnergy vând deja combustibili de aviație durabili cu un impact mult mai mic asupra mediului. Potrivit lui Goldman, una dintre posibilități ar ca marile companii să cumpere o anumită cantitate de combustibil curat la un anumit interval de timp.

Pentru convinge companiile să își asume asemena riscuri, CDP și Brealthrough Energy vin cu ideea ca aceste companii să obțină un credit pentru a-și completa acreditările verzi. CDP ia drept clasificare a companiilor daunele climatice pe care acestea le produc, iar pe viitor ar putea chiar să existe o organizație care va clasifica aceste companii după criteriul menționat.

Urmăriți Impact.ro și pe