Biden-Trump. Ce arată sondajele după confruntarea dintre cei doi. Cine este câștigătorul dezbaterii prezidențiale

Mirabela Vasile 30.09.2020, 16:15
Biden-Trump. Ce arată sondajele după confruntarea dintre cei doi. Cine este câștigătorul dezbaterii prezidențiale

Biden-Trump. Populația Statelor Unite a urmărit cu sufletul al gură dezbaterea prezidențială dintre fostul vicepreședinte Joe Biden și președintele Donald Trump. Peste jumătate din telespectatori sunt convinși că învingător din aceasta întrevedere a fost candidatul democraților. Doar 28% cred în schimb că cel care a câștigat a fost Donald Trump, conform unui sondaj CNN.

Biden-Trump. Cine a câștigat bătălia dezbaterii între cei doi contra candidați

Doar o mică parte dintre cei care au fost întrebați au spus că răspunsurile lui Biden au fost mai sincere decât cele ale lui Trump, proporția fiind de 65% la 29%. În total, 69% au spus că atacurile lui Biden la Trump au fost corecte, în timp ce 32% au spus același lucru despre cele ale lui Trump la adresa lui Biden.

Sondajul a fost creat doar pe opinia celor care au urmărit dezbaterea și nu a electoratului american în ansamblu. Votanții care au urmărit dezbaterea sunt mai partizani față de electoratul în ansamblu – 36% se identifică drept independenți, față de publicul general care se identifică astfel în proporție de 40%. În același timp, cei care au urmărit dezbaterea au fost în proporție mai mare democrați decât republicani (39% vs 25%).

De altfel, 63% dintre cei care au văzut dezbaterea au spus că Biden are un plan mai bun pentru a rezolva probleme țării. 30% spun același lucru despre Trump, iar 55% cred că Biden ar fi un lider mai puternic, față de 43% pentru Trump.

Ce s-a intamplat in timpul dezbaterii
Ce s-a intamplat in timpul dezbaterii

Dezbaterea nu a produs schimbări importante în comportamentul electoral sau în preferințele alegătorilor. O majoritate a celor care au urmărit dezbaterea spun că ea nu le-a afectat decizia pentru alegerile din 3 noiembrie – 57% spun că își vor menține decizia de a vota cu un anume candidat. Cei care și-au schimbat opinia însă, ar vota mai degrabă pentru Biden (32%) decât pentru Trump (11%).

Ce spun viitorii votanți despre prestația candidaților la prezidențialele din Statele Unite ale Americii

În ce privește marile probleme, cei care urmează să voteze și care au privit dezbaterea au spus că au încredere mai mare în Joe Biden în ce privește rezolvarea inegalităților rasiale (66% au încredere mai mare în Biden față de 29% în Trump), reformarea sistemului medical (Biden 66%, Trump 32%), gestionarea pandemiei de coronavirus (Biden 64%, Trump 34%) și nominalizările la Curtea Supremă (Biden 54%, Trump 43%). Singurul domeniu în care cei doi candidați pare că sunt la egalitate este performanța economică unde votanții îl preferă în proporție de 50% pe Biden și 48% pe Trump.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe