Biden, conferință cu aliații pentru a plănui un răspuns unitar. Va participa și Klaus Iohannis

Gabriela del Pupo 28.02.2022, 10:29
Biden, conferință cu aliații pentru a plănui un răspuns unitar. Va participa și Klaus Iohannis

UPDATE

Administrația Prezidențială a anunțat că Președintele Klaus Iohannis va participa la această conferință.

„Participare la consultări găzduite de Președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, cu lideri internaționali, ai instituțiilor Uniunii Europene și NATO” se anunță pe agenda oficială a Președintelui.

Casa Albă a anunțat că președintele Joe Biden va organiza luni o conferinţă telefonică cu aliaţii şi partenerii SUA pentru a discuta despre evoluţiile atacului rus în Ucraina şi pentru a coordona un răspuns unit, transmite AFP, citat de Agerpres. Discuțiile au loc în contextul în care Uniunea Europeană urmează să trimită astăzi primele avioane de luptă în Ucraina. Înainte de izbucnirea conflictului atât SUA cât și Canada anunțaseră că vor trimite echipament militar ofensiv în Ucraina.

SUA plănuiește un răspuns unitar cu aliații

Comunicatul nu menționează identitatea participanților la aceste discuții care vor avea loc în ziua în care Adunarea Generală a ONU va începe dezbaterea unei rezoluţii de condamnare a invadării Ucrainei de către Rusia.

Discuția are loc la ora 18.15 ora României.

Duminică, secretarul de stat al SUA Antony Blinken și omologii săi din G7 au „subliniat” „răspunsul unitar la invazia Rusiei”, într-un apel cu ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba, potrivit unui raport al Departamentului de Stat, notează digi24.ro.

Pentagonul avertizeaza ca fortele ruse continua sa soseasca la granite. „In fiecare zi, Vladimir Putin isi intareste capacitatile militare”

Adunarea Generală ONU convocată în sesiune de urgență

Consiliul de Securitate al ONU a convocat pentru astăzi Adunarea Generală a ONU într-o sesiune specială de urgență. Este pentru prima dată după 1982 când este convocată o sesiune extraordinară de urgență a Adunării Generale a ONU. Săptămâna trecută, Rusia a recurs la dreptul de veto pentru a se împotrivi în Consiliul de Securitate unei rezoluții inițiate de Statele Unite de condamnare a Moscovei pentru invadarea Ucrainei. Rusia deține președinția Consiliului de Securitate.

Proiectul de rezoluție condamna atacul și cerea retragerea de urgență a Rusiei din Ucraina. Din cele 15 țări membre ale Consiliului de Securitate 11 au votat pentru. China, India și Emiratele Arabe s-au abținut.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...