Joe Biden, declarație îngrijorătoare. Care e singura variantă pentru a nu izbucni Al Treilea Război Mondial

Ana Anitoiu 27.02.2022, 08:49
Joe Biden, declarație îngrijorătoare. Care e singura variantă pentru a nu izbucni Al Treilea Război Mondial

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a spus, sâmbătă, care este singura variantă pentru a nu izbucni Al Treilea Război Mondial. Liderul american a spus că nu mai există nicio altă alternativă ce poate opri începerea unui asemenea conflict armat, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Joe Biden, despre singura variantă pentru a nu începe Al Treilea Război Mondial

Președintele SUA a declarat că după ce Rusia a atacat Ucraina există doar două opțiuni: izbucnirea celui de-Al Treilea Război Mondial sau sancționarea drastică a Moscovei, pe măsura acțiunii sale.

„Există două opţiuni: Începe al Treilea Război Mondial, adică fizic să intri în război cu Rusia, sau te asiguri că ţara care acţionează împotriva dreptului internaţional ajunge să plătească un preţ pentru ceea ce a făcut”, a spus Joe Biden, precizând că Rusia va suporta consecințe atât pe termen scurt, cât și pe termen scurt.

De asemenea, președintele american a declarat că atacând Ucraina, liderul rus Vladimir Putin și-a dorit să divizeze NATO și să creeze un decalaj în folosul lui. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat. Potrivit lui Joe Biden, Alianța Atlanticului de Nord și Uniunea Europeană rămân unite.

Joe Biden, declaratie ingrijoratoare. Care e singura varianta pentru a nu izbucni Al Treilea Rzboi Mondial
Donald Trump l-a atacat pe Joe Biden

Donald Trump l-a atacat pe Joe Biden și l-a numit „inteligent” pe Vladimir Putin

Predecesorul lui Joe Biden în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat că acest dezastru nu ar fi avut loc dacă alegerile prezidențiale nu ar fi fost trucate pentru înlăturarea lui de la putere. Donald Trump l-a atacat pe succesorul său și l-a numit „inteligent” pe Vladimir Putin.

„Problema nu este că Putin este inteligent, pentru că sigur este. Adevărata problemă este că liderii noştri sunt atât de proşti”, a declarat Donald Trump, acuzând „slăbiciunea” lui Joe Biden pentru invadarea Ucrainei de către Rusia.

Fostul lider american a mai spus că NATO dă dovadă de orice, dar nu de inteligență, prin faptul că lovește Rusia cu sancțiuni în loc să „o sfărâme în bucăţi – cel puţin psihologic”.

Armata Rusiei a primit sâmbătă ordinul să-şi lărgească ofensiva în Ucraina, „în toate direcţiile”. Kremlinul a acuzat Kievul de respingerea unor negocieri. Atacurile au continuat și în noaptea de sâmbătă spre duminică, în care au avut loc explozii.

Forțele ruse au bombardat un depozit de carburant din Vasilkov, la periferia capitalei Ucrainei, precum și zona celui de-al doilea aeroport al capitalei. Rușii au bombardat și orașul Harkov, unde a fost aruncată în aer o conductă de gaz.

Ulterior, șeful administraţiei regionale de stat din Harkov, Oleh Sinehubov, a spus că forțele ruse au deschis o breşă în apărarea acestui oraș. Mai multe vehicule ruseşti circulă pe străzi. Un alt oraș, Nikolaiev, este complet sub controlul ucrainian.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...