Bianca Andreescu, câștigătoarea US Open 2019, mărturisiri uimitoare despre marele ei obiectiv. Ce plănuiește să facă

Marian Cărăvan 25.06.2020, 14:18

Bianca Andreescu, sportiva canadiană cu origini românești, are mari planuri odată cu reluarea turneelor din circuitul profesionist de tenis. Câștigătoarea US Open 2019 va face totul pentru marele ei obiectiv.

Bianca Andreescu visează să devină cea mai bună

Despre Bianca Andreescu s-a vorbit la superlativ anul trecut, odată cu triumful său de la US Open. Sportiva canadiană cu origini românești a intrat astfel în grupul select al jucătoarelor care și-au trecut în palmares turnee de Grand Slam câștigate. Numai că de la acea victorie senzațională, care i-a adus primul său titlu de Grand Slam din carieră, Bianca Andreescu a fost chinuită de accidentări, iar izolarea forțată de pandemie a întârziat recuperarea ei. Sportiva care a împlinit pe 16 iunie vârsta de 20 de ani este însă încrezătoare că va reveni și mai puternică.

„Sper să o depăşesc pe Serena Williams şi toate victoriile ei. Poate şi pe Chrissy Evans, cine ştie? Pe Margaret Court. Îmi place să visez lucruri mari. Asta mă motivează să ies pe teren şi să continui ceea ce am făcut până acum. În tot ceea ce fac dau 150% şi vreau să fiu cea mai bună. Pentru cariera din tenis am făcut multe sacrificii şi am depus mult efort, aşa că vreau să fiu cea mai bună. Depăşirea acelor jucătoare m-ar face să fiu cea mai bună”, a spus Bianca Andreescu, într-un interviu pentru CNN.

Pentru a înțelege cât de ambițios este țelul Biancăi Andreescu, să precizăm că Serena Williams are 23 de trofee de Grand Slam câștigate, în timp ce Chris Evert şi Martina Navratilova s-au impus de câte 18 ori în asemenea turnee.

A renunțat să participe la un turneu demonstrativ, de frică să nu ia noul virus

Bianca Andreescu, locul 6 WTA, şi-a prelungit perioada de antrenament în izolare după urmările turneului Adria Tur, respectiv după ce Djokovic, Dimitrov şi Coric s-au infectat cu COVID-19.

Faptul că Grigor Dimitrov, Borna Coric, Viktor Troicki şi Novak Djokovic au fost confirmaţi pozitiv la testele cu noul coronavirus cu ocazia participării la Adria Tour, ce a avut loc în Serbia şi Croaţia, a pus pe gânduri mulţi jucători de tenis, astfel că sunt mai determinaţi să se protejeze de agresivul virus venit din China comunistă.

Bianca Andreescu urma să participe la turneul demonstrativ Credit One Bank Invitational, programat să înceapă marţi, 23 iunie, la Charleston, Carolina de Sud, SUA, dar s-a retras de la acest tureneu, fiind înlocuită de sportiva americană Caroline Dolehide.

Urmăriți Impact.ro și pe