Bebelușul salvat de pisici. Cum le-au atras felinele atenția oamenilor că un copil este abandonat

Iancu Andreea, Ana Ionescu 19.11.2021, 08:55
Bebelușul salvat de pisici. Cum le-au atras felinele atenția oamenilor că un copil este abandonat

O poveste incredibilă a oferit o nouă dovadă de inteligență din partea necuvântătoarelor. Mai mult pisici au salvat de la moarte bebelușul abandonat de o familie. Felinele au reușit să le atragă atenția oamenilor că ceva este în neregulă, astfel că o echipă de polițiști a fost contactată să ajungă la fața locului. Din păcate, incidentul este unul des întâlnit, în ciuda eforturilor autorităților.

Mai multe pisici au salvat bebelușul abandonat

Totul s-a petrecut în orașul indian Mumbai, acolo unde o fetiță nou-născută a ajuns într-un canal de scurgere după ce a fost abandonată. Bebelușul a reușit să scape cu viață după ce a fost salvat de pisici. Deși familia sa o condamnase la moarte, copila a fost descoperită de feline, care i-au alertat pe oameni. Astfel, o echipă de intervenții a ajuns la fața locului și au găsit-o pe fetiță în canalul de scurgere.

Oamenii legii au declarat că localnicii au descoperit-o pe nou-născută la scurt timp după ce o mulțime de pisici s-au adunat la locul în care copila fusese abandonată. Felinele au început să toarcă și să șuiere extrem de zgomotos, iar acest fapt le-a atras atenția oamenilor din zonă. Văzând toate acestea, oamenii au chemat poliția, iar echipajul care s-a deplasat la fața locului a găsit copila pe fundul canalului de scurgere. Micuța era învelită doar cu o cămașă subțire, care se îmbibase cu apa din canalizare.

Starea micuței după ce a fost găsită de salvatori

Echipa de intervenții au reușit să o scoată pe micuță și au înfășurat-o într-o cârpă uscată pentru a o transporta de urgență la spitalul Rajawadi. În prezent, starea micuței este stabilă, conform medicilor. Primele fotografii de la fața locului au apărut pe Twitter, după ce cei doi polițiști s-au fotografiat ținând în brațe bebelușul salvat.

Când am ridicat-o, fetița era înghețată, brațele îi erau vinete de frig. Am cerut apă caldă și o pânză pentru a o curăța de murdărie, a povestit șefa de echipă, Sheetal Sonawane.

Medicii îi monitorizează starea de sănătate. O vom ține sub observație în următoarele zile, a declarat dr. Vidya Thakur, managerul spitalului.

Cum a fost salvat de pisici bebelușul abandonat pe stradă
Polițiștii au reușit să o salveze pe micuță

Nașterea de fete, o problemă în India

Acest incident nu este străin nici în țara noastră, însă în India există discuții aprinse cu privire la acest subiect. Astfel de acte de abandon sunt extrem de dese în regiune, iar motivul din spatele deciziei par să fie preferința indienilor pentru nou-născuți băieți. În India anului 2021, femeile sunt încă discriminate, iar fetele sunt adesea o povară financiară pentru familii, în special în zonele sărace.

Astfel, multe femei ajung să facă întreruperi de sarcină în clinici ilegale, iar fetele ucise sau abandonate sunt tot mai numeroase. Milioane de avorturi au avut loc în ultimii zece ani, spus activiștii din regiune, iar această situație a fost menționată și de fostul premier indian Manmohan Singh, care a considerat-o drept „rușine națională” . Pe de altă parte, actual prim-ministru, Narendra Modi, a lansat un apel în 2014, la preluarea mandatului, ca indienii să „nu-și mai ucidă fiicele”.

În urmă cu doi ani de zile, rămășițele unei fetițe au fost descoperite într-o oală de lut, după ce aceasta ar fi fost incendiată de vie în Bareilly, statul indian Uttar Pradesh. De asemenea, o situația la fel de tulburătoare a avut loc în iarna anului 2016, când o altă fetiță nou-născută a fost descoperită abandonată, fără haine, în capitala Indiană, Delphi. Potrivit BBC, un barcagiu a salvat la un moment dat o fetiță ce plutea într-o cutie de lemn, pe Gange.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...