Beatrice Mahler aduce, în sfârşit, o veste bună. Ce se întâmplă la „Marius Nasta” cu pacienţii covid

Andra Daoud 16.11.2021, 12:01
Beatrice Mahler aduce, în sfârşit, o veste bună. Ce se întâmplă la „Marius Nasta” cu pacienţii covid

Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”, a declarat că lucrurile merg într-o direcție bună, iar numărul bolnavilor a scăzut în ultimele zile. Rămâne însă în continuare problema lipsei locurilor la ATI.

Numărul bolnavilor internați la Marius Nasta este în scădere

Beatrice Mahler vine cu vești bune privind situația bolnavilor de covid internați la Institutul ”Marius Nasta”. Mahler a declarat, în cadrul unei intervenții televizate, că a scăzut numărul bolnavilor internați pe secții și că lucrurile merg într-o direcție optimistă.

Lucrurile stau puțin mai bine dacă vorbim de pacienți internați în secții. A început să scadă numărul de pacienți. Avem chiar locuri libere, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni. Este ceva ce s-a întâmplat în ultimele trei zile și e bine că suntem în această direcție, a declarat Beatrice Mahler, la B1 TV.

Conducătoarea Institutului Marius Nasta a mai precizat că este nevoie să se facă o igienizare riguroasă a secțiilor din spitale și să fie înlocuite ventilatoarele, atât de solicitate în această perioadă.

Beatrice Mahler aduce, în sfârşit, o veste bună. Ce se întâmplă la
Beatrice Mahler aduce, în sfârşit, o veste bună. Ce se întâmplă la „Marius Nasta” cu pacienţii covid

Rata de infectare a scăzut și la nivel național

Numărul de infectări cu noul coronavirus a scăzut destul de mult în ultimele zile. De la peste 10.000 de cazuri pe zi în ultima perioadă, luni, 15 noiembrie, s-au raportat 2.136 de noi îmbolnăviri.

În Capitală, rata de infectare a scăzut sub șase la mia de locuitori, pentru prima dată după o lună și jumătate. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, rata a ajuns luni la 5.78 la mia de locuitori în București. În continuare sunt internați în spitalele din țară 15.189 de persoane infectate cu virusul covid-19, dintre care 1.720 la ATI.

Autoritățile insistă în continuare ca românii să se vaccineze, iar în ultimele 24 de ore peste 90.000 de oameni au făcut vaccinul anti-covid. De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, 7.488.284 de români s-au vaccinat cu unul dintre serurile disponibile în țara noastră. 6.897.931 de români sunt vaccinați cu schema completă și aproape 1.2 milioane și-au făcut și doza a treia (booster) până în prezent.

De la debutul pandemiei și până acum, în România s-au raportat în total 1.74 milioane de îmbolnăviri. Numărul total de infectări, la nivel mondial, este de 254 de milioane. Autoritățile sanitare sunt optimiste cu privire la încheierea valului patru, dar spun că oamenii nu ar trebui să se relaxeze și că în continuare măsura cea mai eficientă împotriva formelor grave ale bolii o reprezintă imunizarea prin vaccin. În acest fel, se va reduce numărul cazurilor grave și al deceselor.

Urmăriți Impact.ro și pe