Bază de tratament de stat cu balneologie, în București. Unde se află, cât costă și cum se pot înscrie pacienții

Gabriela del Pupo 08.06.2023, 16:32
Bază de tratament de stat cu balneologie, în București. Unde se află, cât costă și cum se pot înscrie pacienții

Bucureștenii nu vor mai trebui să călătorească pentru a-și trata afecțiunile. Prima bază de tratament de stat, din București, dotată cu balneologie, se află în Sectorul 6. Aceasta a fost amenajată la Centrul „Floare Roșie”, în cinci luni, și își deschide porțile pentru pacienți pe 3 iulie. Noua secție are aparatură de ultimă generație, iar ședințele de tratament vor fi gratuite, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Tratamentele de recuperare, gratuite cu trimitere de la medicul de familie

Primăria transmite că baza de tratament, aflată în subordinea DGASPC Sector 6, este singura de stat, din București, care oferă pe lângă masaj, kinetoterapie, fizioterapie și balneologie.
Aceasta are 11 specialiști (șapte kinetoreapeuți, doi maseuri, doi asistenți și un medic de recuperare, medicină fizică și balneologie) și este dotată cu tehnologie de ultimă generație: tecar, aparat pentru drenaj limfatic, combină fizioterapie și laser dar și ultrasunete, magnetoterapie, shockwave (ESWT), aparat terapie unde scurte hidrokinetoterapie cu bazin și scaun hidraulic, cadă duș subacval și băi galvanice.

„Investim în această ramură extrem de importantă, tocmai de aceea am ținut foarte mult să construim primul spital din 6. Ne preocupă să dezvoltăm servicii de sănătate de calitate pentru cei care locuiesc în Sectorul6 și nu doar”, a spus edilul.

Aparatura este nouă și a costat 284.000 de lei, bani proveniți de la Centrul ”Sfântul Nectarie”, care reușește deja să se autofinanțeze. La noua bază de recuperare vor fi tratate diverse afecțiuni atât ale copiilor, cât și ale adulților, iar capacitatea este de 100 de persoane pe lună. De asemenea tratamentele de recuperare sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie.
Oricine poate beneficia de servicii gratuite, decontate, începând cu 1 iulie, când se va definitiva documentația cu Casa Națională de Sănătate.

Cât costă un tratament plătit?

Nu doar cei care vin cu trimitere vor putea beneficia de serviciile clinicii. Pacienții care vin fără bilet de trimitere și nu fac parte din categoriile vulnerabile, mai exact, persoane cu venituri mici sau persoane cu handicap care au dosarul social la Centrul ”Sfântul Nectarie”, vor plăti următoarele tarifele:

• Kinetoterapie – 1 ședinţă 30 min. – 50 lei; – Pachet 10 sedinţe, 30 minute/ședinţă – 400 lei;
• Curenţi de joasă/medie frecvenţă – pachet 10 şedinţe – 130 lei;
• Ultrasunet – pachet 10 şedinţe – 130 lei;
• Laser – pachet 10 şedinţe – 130 lei;
• Termoterapie – 1 ședință, 10 minute/ședință – 15 lei; Pachet 10 sedințe – 110 lei;
• Masaj – 1 zonă – 15 minute – 35 lei; Pachet (10 şedinţe, 15 minute/şedinţă) – 300 lei;
• Baie Galvanică – 4 celule (1 şedinţă) – 30 lei; Pachet (10 şedinţe) – 300 lei.

Cei interesați își pot face deja programare la numerele de telefon 031/9593, 021/9784 sau pe www.nectarie6.ro/despre/specialitati/recuperare-medicala.
Baza de tratament va fi deschisă de luni până vineri, între orele 8.00-20.00. Cu mențiunea că vinerea vor fi tratați doar vâstnicii care locuiesc la Centrul ”Floare Roșie”, aflat pe strada Floare Roșie 7A.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...