Bătaie pe străzile Australiei. Mii de protestatari împotriva carantinei s-au luptat cu Poliția la Sydney și Melbourne

Nicu Stan 22.08.2021, 00:04
Bătaie pe străzile Australiei. Mii de protestatari împotriva carantinei s-au luptat cu Poliția la Sydney și Melbourne

Au fost bătăi crunte pe străzile Australiei, unde mii de protestatari împotriva carantinei s-au luptat cu poliția în orașele Sydney și Melbourne. Între timp, autoritățile din Australia au raportat cele mai multe cazuri de coronavirus înregistrate în ţară într-o singură zi.

Australienii protestează împotriva restricțiilor aduse de coronavirus. Mii de oameni au ieșit în stradă. S-au înregistrat violențe

Scene de război au avut loc pe străzile din orașele Sydney și Melbourne, Australia, unde s-au înregistrat ciocniri între mii de protestatari anti-carantină și forțele de ordine.

Între timp, autoritățile au raportat cele mai multe cazuri de coronavirus înregistrate în ţară într-o singură zi, informează Reuters.

Ciocniri intre fortele de ordine si protestatarii anti-covid in Australia
Ciocniri intre fortele de ordine si protestatarii anti-covid in Australia

Poliția a folosit spray lacrimogen

Poliţia călare a fost nevoită să folosească spray cu piper la Melbourne pentru a dispersa mulţimile care se îndreptau furioase spre barajele forţelor de ordine, în timp ce grupuri mai mici de oameni au fost împiedicate să se adune în Sydney de către un mare contingent al poliţiei speciale antirevoltă.

De asemenea, nu au existat informaţii imediate în ceea ce privește arestări făcute în rândul protestatarilor. În plus, poliţia statului Victoria a promis să aplice amenzi de 5.000 de dolari australieni, 3.600 dolari SUA, oricărui protestatar pe care l-ar putea identifica că a luat parte la violențe.

Sydney are 5 milioane de locuitori

Sydney este un oraş de peste 5 milioane de locuitori și a fost într-un lockdown strict acum mai bine de două luni. Chiar și așa nu a reușit să oprească un focar de coronavirus care s-a răspândit peste frontierele interne, ajungând până în Noua Zeelandă, țară vecină.

Marea majoritate a celor 894 de cazuri raportate în Australia sâmbătă au fost înregistrate în orașul Sydney, care este acum și epicentrul variantei indiene a coronavirusului.

Poliția a oprit transportul

”Suntem într-o situaţie foarte gravă aici în New South Wales”, a declarat ministrul sănătăţii acestui stat, Brad Hazzard.

”Nu este timpul de a fi egoist, este timpul să vă gândiţi la comunitatea mai largă şi familiile voastre”, a completat acesta.

Poliţia a patrulat pe străzile din Sydney şi a blocat atât transportul privat, cât şi cel public în centrul oraşului, pentru a reduce numărul de oameni care se adună la protestul neautorizat.

Proteste și în Melbourne

De asemenea, la Melbourne, o mare mulţime de oameni a reuşit să mărşăluiască prin oraş, iar unii protestatari s-au ciocnit cu poliţia, după ce premierul statului Daniel Andrews a extins carantina totală de la acest oraş la întregul stat, informează Agerpres.

Mereu violente, protestele anti-lockdown nu sunt susţinute în general de australieni. Astfel, un sondaj de la sfârşitul lunii iulie al firmei de cercetare de piaţă Utting Research relevă că doar 7% dintre australieni sunt pro-demonstrații.

Urmăriți Impact.ro și pe