Barna a ieșit „la încălzire” pentru prezidențiale: ce i-a cerut lui Iohannis în ziua în care era așteptată reacția șefului statului

Ciprian Ioana 28.08.2019, 16:57
Barna a ieșit „la încălzire” pentru prezidențiale: ce i-a cerut lui Iohannis în ziua în care era așteptată reacția șefului statului

Dan Barna privește, deocamdată, relaxat de pe margine criza politică din România, declanșată odată cu plecarea ALDE de la guvernare. Preferă să dea sfaturi și să facă solicitări către președintele Klaus Iohannis. Declarația lui Barna a fost făcută miercuri, înainte ca șeful statului să iasă cu prima reacție după divorțul ALDE de PSD.

Liderul USR și candidatul la prezidențiale din partea Alianței 2020, Dan Barna, intervine în criza politică iscată după divorțul PSD de ALDE. Liderul USR are, însă, solicitări către președintele Klaus Iohannis, pe care-l vede deja ca posibil adversar în turul doi la prezidențiale.

În ziua în care Iohannis își pregătea discursul referitor la ultimele evoluții de pe scena politică, Dan Barna a preferat să trimită un fitil la Palatul Cotroceni. Un fitil care l-ar ajuta să ajungă, poate, mai ușor în turul doi.

Dacă Dăncilă, să spunem, este scoasă din schemă înainte de prezidențiale, printr-un concurs de împrejurări planificat sau nu, Dan Barna are toate șansele să se bată cu Iohannis pentru prezidențiale.

Ce-i transmite Barna lui Iohannis

Înainte ca președintele Iohannis să comenteze situația în care se află acum Guvernul și să spună dacă acceptă sau nu noile propuneri de miniștri, Dan Barna i-a solicitat șefului statului să îi ceară demisia Vioricăi Dăncilă.

Mai mult, susține liderul USR, președintele ar trebui să declare public și explicit că nu va mai acorda încă o șansă celor de la PSD.

„Îi cer preşedintelui Iohannis să-i ceară doamnei Dăncilă demisia şi, mai ales, să declare public şi explicit, în perspectiva demisiei Guvernului Dăncilă, care nu mai are sprijin parlamentar, să declare public şi explicit că nu va mai acorda încă o şansă PSD. Lucrul acesta nu mai poate să continue. Fiecare zi în care guvernarea PSD este la guvernare vedem că eliberează infractori periculoşi şi România face pași înapoi cu fiecare moment”
Dan Barna, liderul USR

Dan Barna se ferește, însă, să intre la guvernare acum. Liderul USR ar fi de acord doar cu varianta alegerilor anticipate, cele care, oricum, pot fi organizate numai după scrutinul prezidențial.

„Vom susţine însă parlamentar orice guvern fără PSD care va acoperi această perioadă interimară până când vor fi organizate alegeri anticipate. Acestea ar putea fi organizate, eventual, odată cu alegerile locale”
Dan Barna, liderul USR

 

Președintele Klaus Iohannis are programată, miercuri, la ora 18:00, o conferință de presă în care-și va prezenta poziția cu privire la cele mai recente evoluții de pe scena politică, începând cu ieșirea ALDE de la guvernare.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe