Bărbatul din Buftea care a găsit 200 de monede antice și a anunțat autoritățile se poate îmbogăți. Legea îl ajută pentru că a fost corect

Ana Anitoiu, Ioana Nechifor 30.05.2021, 09:03
Bărbatul din Buftea care a găsit 200 de monede antice și a anunțat autoritățile se poate îmbogăți. Legea îl ajută pentru că a fost corect

Un bărbat din Buftea a găsit sâmbătă peste 200 de monede antice și a anunțat autoritățile. Acum, pentru că a procedat corect, poate obține bani. Legea îl ajută în acest sens. Iată ce câștig i-ar putea reveni acestei persoane.

Cum a găsit bărbatul monedele antice

Potrivit Poliției orașului Buftea, acest bărbat a găsit monedele sâmbătă cu ajutorul unui detector de metale. Mai exact, el a anunțat că a descoperit monede din perioada antică, precreștină, în Pădurea Râioasa.

“Astăzi, 29 mai a.c., polițiștii orașului Buftea au fost sesizați în mod direct, de către o persoană, autorizată ca posesor al unui detector de metale, cu privire la faptul că, la aceeași dată, a descoperit în Pădurea Râioasa, mai multe monede antice, care se aflau într-un vas de ceramică, și despre care susține că, datează din era precreștină (aproximativ sec. III î.Hr.)”, arată un comunicat al Poliției.

Barbatul din Buftea care a gasit 200 de monede antice si a anuntat autoritatile se poate imbogati. Legea il ajuta pentru ca a fost corect
Monedele descoperite

La ce câștig se poate aștepta bărbatul care a găsit monedele

Poliția a anunțat că a fost făcută inventarierea monedelor, în urma căreia au stabilit că în acel vas se aflau, de fapt, 139 tetradrahme și 71 monede Ilyria – Apollonia. ”Monedele descoperite urmează să fie predate în baza prevederilor legale în vigoare, autorităților competente din Buftea”, mai arată comunicatul.

Acum, bărbatul din Buftea care a găsit monedele s-ar putea alege cu o sumă importantă de bani, pentru corectitudinea lui. Concret, el poate să încaseze până la 40% din valoare monedelor, după ce specialiștii le vor evalua.

O tânără care a moștenit o avere fabuloasă va dona 90% din ea

La capitolul corectitudine excelează și o tânără în vârstă de 29 de ani din Viena, Marlene Engelhorn, care va moșteni de la bunica ei o sumă de bani fabuloasă. Mai exact, câteva zeci de milioane de euro. Ea a anunțat că va dona 90% din banii ce îi vor reveni după moartea bunicii și a explicat de ce a luat această decizie. Vezi AICI cum a moștenit averea!

”În opinia mea, aceasta nu este o chestiune de voință, ci o chestiune de corectitudine. Nu am făcut nimic pentru această moștenire. Acesta este pur noroc la loteria nașterii și pură coincidență. Oamenii care de fapt au contribuit la asta nu obțin prea mult. (Moștenirea, n.r.) provine de fapt de la societate și aici ar trebui să se întoarcă. Când a venit anunțul că voi moșteni o avere, am observat că nu eram cu adevărat fericită și m-am gândit: ceva nu este în regulă, trebuie să fac ceva. Apoi am început să mă gândesc serios la asta… În societățile noastre, bogăția individuală este legată structural de sărăcia colectivă”, a declarat Marlene Engelhorn.