Bărbatul bănuit că a provocat incendiul de la Brazi a fost filmat. Imaginile au apărut în spațiul public

Stan Filon 03.06.2021, 18:50
Bărbatul bănuit că a provocat incendiul de la Brazi a fost filmat. Imaginile au apărut în spațiul public

Bănuielile anchetatorilor s-au adeverit, din păcate. Aceștia au găsit în curtea societății prahovene unde miercuri a izbucnit un incendiu de proporții o bicicletă și și-au dat seama că incendiul ar fi putut produce o victimă umană. Astăzi, procurorii au descoperit rămășițele umane ale unui angajat al depozitului de deșeuri.

Bărbatul bănuit că a provocat incendiul de la Brazi a fost filmat

Oamenii legii au găsit, la Brazi, rămășițele bărbatului bănuit că ar fi provocat incendiul din depozitul de deșeuri. Camerele de supraveghere arată momentul în care angajatul se îndreaptă spre hala respectivă. Omul avea 34 de ani și era era supărat din cauza partenerei sale de viață, dar avea o problemă și cu conducerea incineratorului de materiale periculoase.

Cel care a venit cu detalii a fost chiar tatăl bărbatului, care lucrează tot la Eco Burn. Acesta a recunoscut în fața pompierilor că este posibil ca băiatul lui să fi profitat de prezența în depozit a unor butelii încărcate cu propan și să fi provocat incendiul devastator de la Brazi. Bărbatul de 34 de ani era supărat, se pare, că femeia pe care o iubea și cu care are și un băiat l-a părăsit.

Barbatul banuit ca a provocat incendiul de la Brazi a fost filmat
Barbatul banuit ca a provocat incendiul de la Brazi a fost filmat

Pompierii au descoperit rămășițele bărbatului care ar fi incendiat hala

Oamenii legii nu pot face momentan cercetări la fața locului pentru a vedea de unde a pornit incendiul deoarece acesta încă se desfășoară. Pompierii încă se mai luptă cu flăcările care au cuprins hala de peste 4.000 de metri pătrați.

După ce va fi lichidat incendiul, trebuie stabilit dacă se mai poate intra în hală, deoarece există pericolul prăbușirii acesteia. De-abia după aceea anchetatorii pot cerceta clădirea distrusă. Procurorii au ridicat deja imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă puse la dispoziție de administratorul parcului industial pe teritoriul căruia se află incineratorul.

Incendiul care a izbucnit la incineratorul de materiale periculoase a fost foarte dăunător pentru mediul înconjurător. Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat că firma respectivă urma să fie racordată la utilităţi, pentru a-şi putea relua activitatea care fusese sistată în urma mai multor abateri. În incendiu au ars peste 500 de tone de materiale periculoase și nepericuloase.

”Acest incendiu ar putea aduce daune substanţiale de mediu, avem staţii care monitorizează. Vrem să începem o anchetă să vedem ce deşeuri au ars în interior. Au fost deşeuri periculoase şi nepericuloase. Când spun periculoase mă refer la vopseluri, tonere, uleiuri. Nepericuloase – diferite deşeuri din zona spitalicească, medicamente expirate, lucruri pe care ei le folosesc şi au expirat în zona spitalicească şi în zona de medicamente şi alte deşeuri. Incineratorul încă arde şi toată structura e aproape de colaps”, a spus Berceanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...