Bani mai mulți pentru Telekom. Decizia de milioane de euro

Andrei Cezar 13.08.2020, 10:41

Telekom își vinde proprietățile pentru investiții în industria telecomunicațiilor. Compania germană va scoate la licitație un Centru de Sănătate, format din trei hoteluri și un SPA din Hunedoara cu o suprafață utilă de 12.862 mp și 9.800 mp. Prețul de pornire va fi de 1,8 milioane de euro, potrivit Economica.net.

Telekom organizează licitație de milioane de euro

Centrul de Sănătate scos la licitație de Telekom se află în stațiunea balneo-climaterică Vața de Jos din județul Hunedoara. Situată pe Valea Crișului Alb, localitatea este o atracție turistică importantă datorită apelor termale. Telekom deține cele 3 surse de izvoare termale. F1 – sursă aflată în exploatare, F2 – sursă de rezervă, F3 – sursă aflată în conservare.

Apele termale au efect curativ și pot trata diverse afecțiuni, în principal cele care de reumatism. Complexul scos la licitație de compania germană nu a fost folosit o bună perioadă de timp, astfel că sunt necesare investiții pentru a-l aduce la un nivel optim de funcționare.

Întreg complexul numără nu mai puțin de 116 camere de cazare. Hotelul Bleumarin are 20 de camere duble, 18 single și o piscină exterioară, hotelul Ponor are 39 de camere, iar Phoenix are 15 camere duble, 20 de apartamente și 4 apartamente duble. Centrul spa are o capacitate de 100 de persoane și este dotat cu săli de fizioterapie, kinetoterapie, hidroterapie și EKG.

Bani mai mulți pentru Telekom. Decizia de milioane de euro
Bani mai mulți pentru Telekom. Decizia de milioane de euro

Ce proprietăți a avut în portofoliu Telekom

Compania de telecomunicații a scos la licitație, în ultimii ani, prorpetăți în valoarea de zeci de milioane de euro. Numai în București a vândut 19 apartamente, clădiri și spații comerciale în schimbul cărora a obținut peste 23 de milioane de euro fără TVA, potrivit acelieași surse. Cel mai scump bun imobiliar vândut de Telekom a fost un teren de pe Calea Floreasca cu o suprafață totală de 25.839 de metri pătrați și pentru care a obținut 18 milioane de euro fără TVA. Cumpărătorul a fost dezvoltatorul imobiliar One United Properties.

Telekom a mai vândut proprietăți și în orașe precum Iași, Tulcea, Craiova, Pitești, Brașov, Miercurea Ciuc, Baia Mare și Satu Mare care au costat peste 10 milioane de euro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe