Bănel Nicoliță a dat chix în afaceri! Din ce a ajuns să trăiască acum fostul jucător al FCSB-ului

Alexandra Andrei 24.03.2020, 09:00
Bănel Nicoliță a dat chix în afaceri! Din ce a ajuns să trăiască acum fostul jucător al FCSB-ului

Banel Nicoliță nu se află în cea mai bună perioadă a vieții sale. Febleațea de altădată a lui Gigi Becali a ajuns fără prea mulți bani în buzunar. Ce se întâmplă acum cu el?

Bănel Nicoliță, aproape de faliment

Bănel Nicoliță provine dintr-o familie extrem de săracă, de etnie romă, din Făurei, un orășel din județul Brăila și a intrat permanent în sufetul lui Gigi Becali pentru bunătatea, dar mai ales pentru modestia sa. Cum a intrat în afaceri cel care odinioară a devenit mai mult decât celebru pentru un autogol?

Bănel Nicoliță nu și-a gestionat bine afacerile
Bănel Nicoliță nu și-a gestionat bine afacerile

Bănel Nicoliță și-a deschis o grădiniță particulară în Capitală, dar și o sală de fitness, în 2016. Doi ani mai târziu, el a decis să investească în echipa de fotbal din Făurei, pe care a și reușit să o promoveze într-o ligă superioară. În luna decembrie a anului trecut, ”Jardel” a declarat că a suspendat toate contractele fotbaliștilor săi și nu va mai investi în echipă pentru că nu mai poate susține singur cheltuielile de aproape 30.000 euro pe lună:

“Sunt puţine de spus în acest moment. Îmi pare rău pentru băieţi şi pentru spectatori, dar vreau să se ştie nu mai puteam continua aşa, pe banii mei, fără niciun alt sprijin. Am dat drumul tuturor jucătorilor, pentru că era normal să le spun că eu nu mai sunt investitor la această echipă şi să le dau şansa sa-şi găsească noi contracte acum, în intersezon”, mărturisea fostul fotbalist la începutul acestui an!”, spune Bănel Nicoliță, potrivit Playtech.ro.

Fostului stelist nu i-au mers bine nici celelalte afaceri. Centrul de fitness a trebuit să îl închidă după ce și-a dat seama că nu mai trec pragul atât de mulți clienți. În ceea ce privește grădinița, aceasta este singura care mai este deschisă, fiind ținută cu greu pe linia de plutire de către soția sa.
Bănel Nicoliță nu mai activează nici la FC Făurei, unde era patron, antrenor și jucător, motivând că nu mai are bani să dea pentru echipă, circa 30.000 de euro.

Un management prost al unui business se vede oricând, nu doar în criză, iar un lider adevărat va ști să își conducă business-ul în vremuri de orice natură. Bănel Nicoliță pare, cu siguranță, că știe mai bine să joace fotbal decât să conducă o afacere. Ca niște rămășițe, doar datoriile sunte cele care au mai rămas acum din fostele companii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...