Bancul zilei – ce vrea badea Ion să facă pe autostrada Transilvania

Andrei Simion 10.03.2023, 08:05
Bancul zilei – ce vrea badea Ion să facă pe autostrada Transilvania

Bancul zilei de vineri, 10 martie, despre ce vrea badea Ion să facă pe Autostrada Transilvania, te va face cu siguranță să râzi la acest final de săptămână, chiar dacă mai ai ceva de lucru înainte de a începe un weekend cu relaxare și distracție.

Râsul are un rol important în relații

Râsul este foarte important în relații. Acesta are rolul de a ajuta la formarea mai ușoară a legăturilor sociale, datorită eliberării endorfinelor, ce încurajează solidaritatea și sentimentul de siguranță.

De aceea, râsul este contagios. În general, oamenii zâmbesc atunci când cineva râde, chiar dacă nu știu care este motivul pentru care persoana respectivă râde – fie pentru că se amuză cu adevărat de vreo situație sau vreo glumă, fie pentru că este sarcastică.

În plus, râsul este deosebit de important pentru sănătatea relației cu persoana iubită. Un studiu a arătat că femeile râd de aproximativ două ori mai mult decât bărbații, însă cei din urmă sunt aceia care stârnesc cele mai multe dintre momentele de râs.

Bancul zilei - ce vrea badea Ion să facă pe autostrada Transilvania
Bancul zilei, despre ce vrea să facă un sătean pe Autostrada Transilvania

Râsul are beneficii asupra organismului

Râsul are beneficii asupra organismului, în primul rând deoarece duce la eliberarea de endorfine la nivelul creierului, iar acestea îți dau stare de bine. De altfel, conform specialiștilor, râsul este un antidepresiv natural, pentru că datorită acestuia se activează eliberarea neutransmițătorului serotonină.

Totodată, râsul ar proteja inima, pentru că are un efect antiinflamator, la fel ca unele alimente sănătoase. Motivul ar fi acela că diminuează stresul, ce este în mod direct conectat cu un nivel crescut de inflamație în tot organismul.

De asemenea, râsul stimulează conectivitatea creierului. De fiecare dată când cineva din apropierea ta râde, creierul tău încearcă să descifreze ce anume comunică persoana respectivă prin râs, iar această activitate întărește conexiunea dintre diferite regiuni ale creierului.

Bancul zilei, vineri, 10 martie

„Un ardelean se trezește dimineața și, când se uită pe geam, vede trei inși care fac poze. Supărat, iese din casă și se duce la ei;

Păi, ce faceți voi aici, la mine în ogradă?

Măsurăm, bade Ion.

Dar ce măsurați voi?

Păi, pe aici o să treacă Autostrada Transilvania.

Ardeleanul stă și se gândește.

Și o să treacă multe mașini p-acilea?

Păi, logic că o să treacă.

Aha. Și cam câte?

Ei, câte, sute, mii…

Și o să treacă și noaptea?

Păi, sigur că da.

Păi, și eu o să stau să deschid poarta la fiecare?”

Urmăriți Impact.ro și pe