Bancnota din România care se vinde acum cu o mică avere. Dacă o mai ai, te îmbogățești!

Corina Oprea 05.05.2023, 16:28
Bancnota din România care se vinde acum cu o mică avere. Dacă o mai ai, te îmbogățești!

Ai bancnote vechi prin casă? Află că unele dintre ele au ajuns să coste o avere după ce au ieșit din folosință. Un anumit exemplar se vinde la momentul actual cu 7000 de lei. Dacă și tu deții o astfel de hârtie valoroasă, află ce poți face cu ea și cui trebuie să o vinzi ca să te bucuri de o sumă frumoasă.

Prețul uriaș cu care se vinde o bancnotă

Bancnotele vechi sunt foarte căutate de către colecționari, care sunt dispuși să plătească sume fabuloase pentru un exemplar care le lipsește din colecție. Din acest motiv, cei care dețin astfel de bani profită din plin și cer prețuri exorbitante și chiar au făcut o afacere din acest punct de vedere.

Tot mai mulți oameni sunt pasionați de numismatică, ceea ce i-a determinat pe oameni să mărească prețurile când vine vorba despre o bancnotă specială, foarte căutată. Cele mai multe dintre ele se găsesc pe Olx, la prețuri generoase, care lasă cu gura căscată pe cineva care nu înțelege această pasiune.

Un anunț a devenit viral în mediul online datorită prețului pe care un vânzător l-a stabilit pentru o bancnotă apărută pe piață în urmă cu doi ani. De atunci, însă, face furori în rândul colecționarilor.

Bancnota care se vinde cu aproape 7000 de lei

Este vorba despre bancnota de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoriu, emisă de Banca Națională a României, în ediție limitată. Ar fi foarte căutată de către cei care colecționează bani, iar prețul este unul extrem de piperat: 6800 de lei.

„Vând bancnote de 20 lei în stare foarte, foarte bună. 6.800 de lei. Prețul este negociabil. Rog seriozitate.”, este anunțul cu care bărbatul speră să găsească un cumpărător.

Vânzătorul a ținut să precizeze că prețul este negociabil. Chiar și așa, suma este una mare, dar pe care cei care sunt pasionați de domeniu sunt dispuși să o scoată din buzunar, doar să se asigure că își completează colecția la care muncesc din greu.

Unele monede sunt extrem de rare, dar căutate, ceea ce îi face pe vânzători să țină la preț. Dacă ai bancnote vechi, nu le arunca! Nu se știe niciodată când te poți îmbogăți de pe urma lor.

Urmăriți Impact.ro și pe