Băncile care își plătesc cel mai bine angajații. Cele mai mici salarii sunt la o bancă românească

Stan Filon 12.08.2021, 17:26
Băncile care își plătesc cel mai bine angajații. Cele mai mici salarii sunt la o bancă românească

Mulți absolvenți de facultăți din domeniul bancar se întreabă care sunt băncile din România care își plătesc cel mai bine angajații. Trebuie specificat faptul că o carieră în orice bancă din România îți poate aduce un venit mai mare în medie cu 74% mai mare decât salariul mediu pe economie!

Acestea sunt băncile care își plătesc cel mai bine angajații

Așadar, o carieră în bancă este binevenită pentru tinerii care își caută un job în România, deoarece salariile sunt mai mult decât decente. Dar care sunt băncile care își plătesc cel mai bine angajații? Ei bine, veți găsi răspunsul în rândurile de mai jos.

Potrivit datelor obținute de Ziarul Financiar de la Registrul Comerțului, EximBank, ING Bank şi First Bank sunt băncile din România care îşi plă­tesc cel mai bine angajaţii. Aceștia au salarii cuprinse între 8.500 şi 9.500 de lei net pe lună, cu cel puţin peste 50% mai mult decât media din sistemul bancar.

Bancile care isi platesc cel mai bine angajatii
Bancile care isi platesc cel mai bine angajatii

Care este banca unde salariații sunt tratați regește

La polul opus, regăsim bănci precum CEC Bank, Patria Bank şi Credit Europe Bank, unde salariile medii sunt sub 5.000 de lei net. Doar trei bănci aflate în top 10 bănci după va­loarea activelor în 2020 (EximBank, ING Bank şi BCR) se află şi în topul primelor 10 bănci care își răsplătesc salariații cu salarii mari.

Cele mai mari salarii din sistemul bancar sunt primite de angajații Eximbank, cu o medie de 9.481 lei net, urmate de cele de la ING Bank, 9.215 lei net, şi First Bank, 8.513 lei net. La coada clasamentului regăsim angajații de la Credit Europe Bank, cu 4.942 lei net, Patria Bank, cu 4.753 lei net, şi CEC Bank, cu un venit de 4.198 lei net.

Din câte se pare, salariile în sistemul bancar din România sunt în continuă creștere. Salariul mediu din sectorul bancar a ajuns în 2020 la valoarea de 5.747 de lei net pe lună, în creştere cu 7% faţă de anul 2019. Chiar dacă unele salarii sunt relativ mici, un angajat dintr-o bancă câştigă, în medie, cu 74% mai mult decât un angajat cu salariul mediu pe economie, potrivit unor date făcute publice de Institutul Național de Statistică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...