Banca Transilvania bifează încă un succes de invidiat. Toţi clienţii trebuie să ştie

Nicu Stan 02.02.2022, 16:40
Banca Transilvania bifează încă un succes de invidiat. Toţi clienţii trebuie să ştie

Banca Transilvania bifează încă un succes de invidiat. Toţi clienţii trebuie să ştie. Banca Transilvania se laudă cu multe performanțe impresionante pe piața din România și menține acest trend și în anul 2022 cu câteva victorii deosebite. A reușit din nou, să fie prima din România.

Banca Transilvania, succes total. Toţi clienţii instituiției finaciare trebuie să ştie asta

Brand Finance a publicat cea mai recentă ediție a raportului pe care îl face în fiecare an. Ca referință, acesta analizează puterea financiară a unui brand și face o comparație cu situația de acum un an, pentru a se vedea dacă se poate discuta de o pantă descendentă sau una ascendentă.

Analiza se face la nivel global, iar dacă ne rezumăm doar la instituțiile bancare ce activează în România, Banca Transilvania conduce detașat și, în plus, a înregistrat și o creștere deloc neglijabilă de la un an la altul.

ICBC, cea mai valoroasa banca din lume
ICBC, cea mai valoroasa banca din lume

Cât valorează Banca Transilvania

Astfel, valoarea brandului Banca Transilvania, potrivit clasamentului Brand Finance Banking 500 pentru 2022, a crescut cu 4,3% față de 2021. Mai exact, este vorba de un salt de la 441 de milioane de dolari anul trecut până la 460 de milioane la ora actuală. De asemenea, în clasamentul global al brandurilor bancare, instituția financiară românească și-a păstrat locul 302 în topul celor mai valoroase 500 de branduri bancare din lume.

Realizatorii topului punctează creșterea forței Banca Transilvania (Brand Strength Index) cu 19% față de anul trecut, intrând în teritoriul AAA+ și situându-se astfel în Top 10 global (banking) la acest indicator.

BRD Groupe Societe Generale nu o duce așa de bine

În plus, mai exista o singură bancă românească în același clasament global. Este vorba de BRD Groupe Societe Generale. Aceasta din urmă, din nefericire, a coborât nu mai puțin de 25 de poziții în top, până  pe poziția 495, cu o valoare a brandului de 178 de milioane de dolari.

De asemenea, brandul BRD scade de la an la an. În 2022 a înregistrat o scădere de 7,7%, în timp ce anul trecut a înregistrat o scădere de 17%.

Care este cel mai valoros brand financiar din lume

Dincolo de referințele locale din topul Brand Finance Banking, pe plan internațional, valoarea cumulată a celor mai puternice 500 de branduri bancare a crescut pentru prima oară în ultimii 3 ani, atingând un nivel record de 1,38 trilioane de dolari, conform studiului publicat zilele trecute.

Pe de altă parte, cea mai puternică bancă la nivel global rămâne ICBC din China cu o valoare de 75,1 miliarde de dolari și o creștere de 3% în ultimul an.

Urmăriți Impact.ro și pe