Banca din România care a dat lovitura în 2022. Inovaţia care i-a adus mulţi clienţi

Stan Filon 30.05.2022, 13:01
Banca din România care a dat lovitura în 2022. Inovaţia care i-a adus mulţi clienţi

Alpha Bank România este una dintre băncile din țara noastră care au dat lovitura, în primul trimestru din 2022! Chiar dacă românii au fost nevoiți să facă față unei explozii a prețurilor la utilități, la alimente, dar și la servicii, iar viața a devenit din ce în ce mai grea, iată că băncile din România continuă să înregistreze profit după profit. Cel mai bun exemplu este Alpha Bank Romania, care a câștigat din ce în ce mai mulți clienți, iar profitul a explodat pur și simplu, asta și datorită unei inovații în sistemul bancar românesc.

Alpha Bank România a dat lovitura în 2022

Alpha Bank România a emis un comunicat de presă prin care anunță ce realizări a avut în primul trimestru din 2022, față de aceeași perioadă a anului trecut, iar veștile sunt foarte bune, cel puțin pentru instituția bancară. În această perioadă, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a crescut cu aproximativ 6,1% față de primul trimestru al anului precedent, finanțările acordare persoanelor juridice crescând cu aproximativ 3,5%.

În plus, profitul operațional a depășit toate așteptările, înregistrând mai mult decât o dublare. Astfel, acesta a atins nivelul de 5,6 milioane euro, în creștere față de 2,3 milioane euro înregistrat în trimestrul 1 2021, iar oficialii spun că aceste rezultate au venit ca rezultat al unei dinamici pozitive a veniturilor și a unei gestionări eficiente a costurilor operaționale.

Banca din Romania care a dat lovitura in 2022
Banca din Romania care a dat lovitura in 2022

Inovația care i-a adus mai mulți clienți

Alpha Bank Romania și-a continuat politica de susținere a mediului de afaceri prin participarea activă în cadrul programelor derulate de către Guvernul României în 2022: APIA, Agro IMM Invest, IMM Invest și Noua Casă, iar volumul creditelor noi acordate în trimestrul 1 al anului 2022 pe segmentul companiilor mari a înregistrat o creștere de aproximativ 30% față de aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce pe segmentul IMM creșterea a fost de peste 20%.

În aceeași perioadă, banca și-a consolidat poziția în zona soluțiilor de plată pentru comercianți, rulajul acestora prin Alpha Bank Romania înregistrând o creștere de 33% față de trimestrul 1 al anului 2021. Alpha Bank Romania oferă comercianților soluții complete de plată, de la POS-uri tradiționale, soluții de e-commerce, până la Alpha PhonePOS, care reprezintă o adevărată inovație pe piața bancară din România. Aceasta este prima aplicație lansată de o bancă din România ce poate transforma orice dispozitiv mobil cu sistem Android într-un veritabil POS.

Ajutor pentru ucraineni

În zona persoanelor fizice, Alpha Bank Romania și-a diversificat gama produselor de investiții oferite clienților prin lansarea pe piață a trei noi fonduri mutuale ESG (Environmental, Social, Governance) ce fac parte din Alpha (LUX) Global Funds, administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K. În aceeași perioadă, volumul creditelor ipotecare acordate a înregistrat o creștere anuală de 28%.

Banca s-a adaptat imediat cerinelor pieței și după începerea războiului din Ucraina, lansând pentru cetățenii ucraineni refugiați în România un pachet de cont curent fără comisioane pentru servicii bancare esențiale. Pachetul  Speranța, în ucraineană Надія (Nadiya), include un cont curent în lei, un cont curent în valută (EUR sau USD, în funcție de preferința clientului) și un card de debit în lei. Totodată, Alpha Bank Romania a sprijinit acțiunile umanitare pentru refugiații ucraineni prin intermediul organizației Salvați Copiii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...