Bogdan Licu invocă dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Numai că acesta omite să spună că acestea au legătură cu modul în care fetița ar fi fost scoasă din casa asistenților maternali.

Cu alte cuvinte, se cercetează dacă procuroarea care a venit însoțită de mascați a procedat corect sau nu atunci când a decis să o târască pe minoră spre mașina Poliției, în timp ce acesta plângea și se agăța de membrii familiei.  Ceea ce vor autoritățile să facă în cazul fetiței din Baia de Aramă pare să fie rezumat cel mai bine de ministrul Muncii.

Marius Budăi susține că legea adopției va fi modificată, astfel încât să aibă acces și familiile care nu au o situație financiară bună.

„Avem o nouă propunere de Lege a adopţiei. Vrem să încurajăm adopţia şi la persoanele care nu au o situaţie extraordinară, să le dăm diverse stimulente financiare în cuantumul a 1.500 de lei pe an. Ne dorim ca toţi copiii noştri să rămână în ţară
Ministrul Muncii, Marius Budăi