Bacalaureat 2022, probele scrise. Cum se poate corecta o greşeală pe foaia de examen

Ana Anitoiu 19.06.2022, 11:12
Bacalaureat 2022, probele scrise. Cum se poate corecta o greşeală pe foaia de examen

Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a care se pregătesc de probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2022, ce vor începe, luni, 20 iunie, cu cea la Limba și literatura română, trebuie să știe cum se poate corecta o greşeală pe foaia de examen. Ministerul Educației a publicat anul trecut un ghid cu regulile ce trebuie să fie respectate de candidați.

Bacalaureat 2022. Ce li se întâmplă absolvenților de liceu care încearcă să fraudeze examenul

Absolvenții de liceu nu au voie să intre în sala de examen cu materiale precum: notițe, însemnări, telefoane mobile, căști audio sau orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Cei care încalcă această regulă sunt dați afară din examen, fie că au folosit sau nu materialele interzise.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă, candidații la Bacalaureatul 2022 sunt eliminați din examen. Aceștia pierd posibilitatea de a le fi recunoscute, în sesiunile următoare, notele la probele promovate anterior eliminării.

În plus, aceștia pierd dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Prin urmare, vor putea relua examenul integral cel mai devreme în cea de-a treia sesiune după cea la care au fost eliminați.

Bacalaureat 2022. Cum se poate corecta o greseala pe foaia de examen
Candidatii la Bcalaureat 2022 trebuie sa respecte o regula atunci cand corecteaza pe foaia de examen

Cum se poate corecta o greşeală pe foaia de examen la Bacalaureat 2022

De asemenea, candidații la Bacalaureat 2022 trebuie să știe că dacă vor să corecteze o greșeală pe foaia de examen, o pot face. Însă, metoda trebuie să fie următoarea: să taie cu o linie orizontală fiecare rând pe care îl consideră eronat.

Absolvenții de liceu nu au voie să facă semne distinctive pe foaia de examen. Lucrările le pot fi anulate în caz contrar. Înainte de distribuirea subiectelor, asistenții le vor explica cum se va desfășura proba și cum se completează datele personale pe foaia tipizată.

Candidații la examen au dreptul să folosească doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor trebuie să folosească doar creion negru. La Matematică și Geografie, elevii pot folosi instrumente de desen.

După distribuirea subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală. Absolvenții de liceu la examen au la dispoziție trei ore să rezolve cerințele. Aceștia pot ieși din sală cel mai devreme după o oră și jumătate, doar dacă predau lucrarea și semnează predarea ei.

Prima probă a examenului de Bacalaureat 2022 va avea loc luni, 20 iunie, la Limba și literatura română. Aceasta va fi urmată, marți, 21 iunie, de proba obligatorie a profilului. Ulterior, miercuri, 22 iunie, absolvenții de liceu vor susține proba la alegere a profilului și specializării. Pe 23 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Rezultatele la examenul de Bacalaureat 2022 vor fi afișate pe 27 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile vor fi depuse în intervalul orar 12:00 – 18:00. Rezultatele finale se vor afișa pe 1 iulie.

Urmăriți Impact.ro și pe