Bacalaureat 2021. O notă de 1,10 s-a transformat în 8,10, pentru o elevă din București. Ce a încercat să facă Inspectoratul este extrem de ruşinos

Nicu Stan 16.07.2021, 14:10
Bacalaureat 2021. O notă de 1,10 s-a transformat în 8,10, pentru o elevă din București. Ce a încercat să facă Inspectoratul este extrem de ruşinos

Bacalaureat 2021. O notă de 1,10 s-a transformat în 8,10, pentru o elevă din București. Ce a încercat să facă Inspectoratul este extrem de ruşinos. Astfel, eleva, după recorctarea lucrării la matematică a primit o notămai mare cu nu mai puțin de 7 puncte. Cum s-a întâmplat totul, vedeți în rândiurile de mai jos.

Poveste unei eleve din București a cărei lucrare la BAC a fost notată cu 1,10, iar după recorectare a ajuns la 8,10

Bacalaureat 2021. O notă de 1,10 la proba de matematică s-a transformat în nota 8,10, pentru o elevă din București, după recorectarea lucrării. Ce a încercat să facă Inspectoratul este extrem de ruşinos.

O elevă din București s-a trezit cu nota 1,10 la proba de matematică la examenul de Bacalaureat. Inspectoratul Școlar i-a transmis la telefon că nota reală era 8,10, adică o diferență de nu mai puțin de 7 puncte, ceea ce este cea mai mare în acest an.

Eleva a depus contestatie
Eleva a depus contestatie

Eleva a despus contestație

Tulburată, eleva a depus contestație, însă inspectorul școlar i-a cerut să-și retragă contestația, pe motiv că nota primită după recorectare e mai mică. Întâmplarea nefericită nu s-a oprit aici.

Eleva este de la Colegiul Național Bilingv George Coșbuc era preadmisă la o universitate din Marea Britanie. Condiția să fie admisă era aceea că trebuia să obțină minim nota 9 la Bacalaureat.

Eleva a suferit tare din cauza acestei întâmplări

”Când am văzut notele în platforma electronică, în special nota la matematică, mi-a căzut fața – 1,10 și rezultatul respins! Am plâns, chiar dacă știam că nu poate fi asta nota mea vreodată. Dacă nu erau prietenele mele cu mine, cred că aș fi plâns încontinuu și nu m-aș mai fi ridpicat din pat să depun contestație”, spune eleva, care a dorit să rămână anonimă, potrivit libertatea.ro.

De la centrul de contestații i s-a spus că este sigur vorba doar o eroare de transcriere, cum s-a mai întâmplat și în cazul altor candidați.

Când a fost depusă contestația

Astfel, eleva din ”Coșbuc” a depus contestație luni, 5 iulie, atunci când s-au afișat rezultatele.

Joi, 8 iulie, mama elevei a primit un telefon de la directoarea Colegiului George Coșbuc, care i-a spus să-l sune pe inspectorul general adjunct Daniel Mălăelea, cel care a fost și șeful Comisiei de Bacalaureat pe București. Acesta i-a spus că nota ar fi trebuit să fie 8,10.

Eleva, șantajată de Inspectoraty

”Cei de la inspectorat ne-au spus că, dacă vom retrage contestația, va fi totul bine și frumos, rămâne nota 8,10. Dar contestația poate și să-ți scadă nota. Nu ne-am lăsat păcălite de acest lucru. Noi am făcut cu profesorii mei un calcul cu baremul în față și mi-au spus că mai puțin de 8,20 nu ar fi avut cum să iau”, a povestit eleva.

În aceeași zi, a fost sunată din nou mama de la inspectorat și i s-a comunicat că lucrarea fiicei, după recorectare, a fost notată cu 7,80 și că ar fi mai înțelept să-și retragă contestația și să rămână cu 8,10. Eleva a despus contestație și la limba română. De la 7,95, cât a primit inițial, nota ei a ajuns la 9,10.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe