Bacalaureat 2020. La ce oră se afișează rezultatele pe edu.ro

Rădulescu Valentin 29.06.2020, 12:16
Bacalaureat 2020. La ce oră se afișează rezultatele pe edu.ro

Bacalaureatul a luat sfârșit, iar majoritatea elevilor așteaptă cu nerăbdare afișarea notelor. Deși a fost o perioadă dificilă, candidații au avut mari emoții și au tras din greu pentru a dovedi că sunt capabili să treacă și de examenul maturității, iar mai apoi să își continue studiile.

Bacalaureat 2020. La ce oră apar rezultatele?

Elevii claselor a XII-a au încheiat examenele de Bacalaureat pe data de 25 iunie. Acum însă, urmează afișarea rezultatelor, pe care mulți dintre elevi abia așteaptă să le vadă. Doar că în acest an notele vor fi sub anonimat, la fel ca și în cazul rezultatelor afișate la Evaluarea Națională. Rezultatele la probele scrise se vor afișa în format anonimizat și vor fi disponibile la avizierele unităților de învățământ, dar și online la adresa bacalaureat.edu.ro.

Rezultatele examenelor se vor afișa pe data de 30 iunie până în ora 12:00. Amintim că fiecare candidat la bac a primit codul specific pentru afișarea notelor. De astfel, în aceeași zi, contestațiile vor putea fi depuse în intervalul orar 16:00-20:00. Contestațiile pot fi depuse și pe data de 1 iulie în intervalul 8:00-12:00. Rezultatele finale vor fi astfel afișate pe data de 4 iulie, tot sub format anonimizat.

Bacalaureat 2020. La ce oră se afișează rezultatele pe edu.ro
Bacalaureat 2020. La ce oră se afișează rezultatele pe edu.ro

Cum au decurs probele?

Prima probă din cadrul examenului de Bacalaureat a avut loc luni, la Limba și Literatura Română, unde absolvenții liceului au susținut examenul la Limba și Literatura maternă. Pe data de 24 iunie, în funcție de profilul liceului, elevii au susținut proba obligatorie. Ultima probă a bacalaureatului s-a încheiat joi, cu proba profilului respectiv.

Pentru a putea promova examenul, candidații au nevoie de minim nota 5 la fiecare disciplină. Amintim însă că media generală pentru a trece de examenul maturității este minim 6. Dacă elevii vor lua nota 5,99, aceasta va fi rotunjită la 6.00. Deoarece suntem în perioada de pandemie, urmează și sesiunea specială pentru elevii care nu s-au putut prezenta la examen. Înscrierea acestora se face începând cu data de 29 iulie până la 3 iulie 2020. Pe data de 6 iulie 2020 începe prima probă scrisă la limba maternă.

Urmăriți Impact.ro și pe