Bacalaureat 2020. Cum se vor desfășura, anul acesta, examenele. Regulile pe care trebuie să le cunoască elevii

Diana Radu 19.06.2020, 19:44
Bacalaureat 2020. Cum se vor desfășura, anul acesta, examenele. Regulile pe care trebuie să le cunoască elevii

Prima probă de la examenul de bacalaureat se va desfășura, luni, 22 iunie după reguli speciale impuse de pandemie. Printre măsurile de siguranțp ce vor fi adoptate pentru prevenirea infectării se numără termometrizarea elevilor.

După ce reguli se va desfășura examenul de Bacalaureat

Pe data de 22 iunie elevii clasei a XII-a vor da prima probă la examenul de bacalaureat, și anume cea la limba și literatura română. Pe 23 iunie se va da examenul pentru limba maternă, pe 24 proba obligatorie profilului ales de elev și pe 25 proba la alegere. Rezultatele se vor afișa pe 30 iunie, până în ora 12:00.

Potrivit normelor impuse de ministerul Educației elevii care se află în izolare sau cei care sunt confirmați cu covid, nu vor putea susține probele pentru examenul național de Bacalaureat 2020, urmând ca aceștia să suțină probele în sesiunea specială. Același lucru este valabil și pentru elevii care la triajul epidemiologic efectuat înaintea de intrarea în sala de examen au temperatura mai mare de 37,3.

bacalaureat, reguli, pandemie
După ce reguli se va desfășura examenul de Bacalaureat

„În situația în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învățământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului și conduitei de tratament”, se arată în ordinul comun emis de ministerul Educației și ministerul Sănătății.

Calendar sesiunea specială Bacalaureat

  • 29 iunie – 3 iulie: înscrierea candidaților
  • 6 iulie: Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
  • 7 iulie: proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
  • 8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă
  • 9 iulie: Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
  • 10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)
  • 10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)
  • 12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

La sesiunea specială se pot înscrie doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

Alte reguli privind desfășurarea examenului de Bacalaureat prevăd supravegherea elevilor care vor fi maximum zece într-o clasă de un singur profesor,.