BAC 2021. Cinci elevi din Gorj, prinși în timp ce încercau să copieze. Ce metodă foloseau aceștia

Badea Violeta 30.06.2021, 14:03
BAC 2021. Cinci elevi din Gorj, prinși în timp ce încercau să copieze. Ce metodă foloseau aceștia

BAC 2021. În această perioadă, elevii care au terminat clasa a XII-a susțin probele scrise la cel mai important examen din viața lor. Miercuri, 30 iunie, susțin ultima probă și au de ales dintre 10 materii. Înainte de a susține examenul maturității, elevii s-au pregătit și au susținut o serie de 12 teste cu modele de subiecte la toate disciplinele, dar acest antrenament nu a fost suficient pentru unii și au încercat să fraudeze examenul. Cinci elevi din Gorj au fost  prinși în timp ce încercau să copieze. Iată ce metodă foloseau aceștia!

Cinci elevi din Gorj, prinși în timp ce încercau să copieze

Elevii care au absolvit clasa a XII-a au susțin probele scrise la examenul de Bacalaureat 2021. Luni, 28 iunie, a avut loc proba la Limba și literatura română. Marți a urmat proba obligatorie a profilului, adică Matematică sau Istorie, iar astăzi, 30 iunie, are loc proba la alegere a profilului și specializării.

Încă din prima zi au apărut și primele probleme. Luni, cinci elevi din Gorj au fost prinși în timp ce încercau să fraudeze examenul, iar aceștia și-au pierdut dreptul de a mai participa la următoarele două sesiuni. Marți, la cea de-a doua probă nu mai puțin de nouă absolvenți au fost prinşi cu telefoanele mobile asupra lor. Probleme au fost și astăzi, deoarece alți cinci candidați din Gorj au fost prinși în timp ce încercau să copieze la examenul de Bacalaureat 2021.

Cinci elevi din Gorj, prinsi in timp ce incercau sa copieze
Cinci elevi din Gorj, prinsi in timp ce incercau sa copieze

Ce metodă foloseau aceștia

Metoda pe care au folosit-o cei cinci elevi din Gorj a fost cea de folosire a telefonului mobil. Aceștia foloseau device-ul pentru a-și procura informațiile necesare, astfel încât să rezolve corect subiectele. Din păcate pentru ei, aceștia au fost prinși de profesorii supraveghetori și au fost eliminați imediat din sala de examen. Elevii nu vor mai avea voie să se înscrie în următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Candidații eliminați susțineau probele în unități de învățământ diferite. Unul era la Colegiul Tehnic „Henry Coandă“, un alt candidat era de la Colegiul Tehnic Motru, doi de la Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu şi unul de la Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, conform spuselor lui Constantin Negrea, purtătorul de cuvând al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Nu mai puțin de 3.315 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise, dintre care 2.515 de elevi sunt din promoţia curentă, iar 800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare. Primele rezultate ale probelor scrise de Bacalaureat 2021 vor fi afișate pe 5 iulie, până la ora 12:00. Tot în aceeași zi, până la ora 18:00 se vor putea depune contestațiile, iar pe data de 9 iulie se vor afișa rezultatele finale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...