Bacalaureat 2021. Cum se rezolvau subiecte la istorie. Vezi baremul de corectare

Emanuela Pană, Alexandra Chiric 29.06.2021, 15:08
Bacalaureat 2021. Cum se rezolvau subiecte la istorie. Vezi baremul de corectare

Absolvenții de liceu au început luni, 28 iunie, probele scrise în cadrul examenului de Bacalaureat 2021. Prima sesiune a examenului a debutat cu proba la Limba și literatura română și a continuat marți, 29 iunie, cu proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie. Ce subiecte au picat la Istorie și cum trebuiau rezolvate? Află în continuare.

Bacalaureat 2021. Cum se rezolvau subiecte la istorie

Emoțiile au continuat pentru absolvenții de clasa a XII-a, care au susținut marți, 29 iunie, proba obligatorie a profilului, respectiv Matematică sau Istorie. Începând cu ora 15:00, candidații vor putea afla cât de bine s-au descurcat la proba la Istorie, când subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro și vor fi afișate de Impact.ro.

Elevii au intrat în centrele de examen nu mai târziu de 08:30, iar odată cu sosirea orei 09:00, a început și proba scrisă la Istorie, care a debutat simultan cu proba la Matematică.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise a fost de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat. În Capitală, peste 15.300 de candidați susțin probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2021.

Adunați chiar mai devreme de ora 08:00 în fața liceelor, elevii au spus că au emoții mai mari pentru Matematică și Istorie, decât au avut pentru prima probă, la Limba și literatura română. Unii dintre aceștia au fost surprinși repetând formule la matematică sau domnitori.

Pentru 2021, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație ( C.N.P.E.E.), care a conceput subiectele, a redus din materia de examen, în contextul creat de pandemia de COVID-19.

Peste 133.000 de absolvenți de liceu, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, s-au înscris la examen.

Reguli pe care trebuie să le respecte liceenii care dau BAC-ul

 • Probele scrise încep la ora 09:00. Accesul în centrul de examen se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza actului de identitate;
 • Este interzis să introduci în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat;
 • Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen.

Reguli pentru siguranța epidemioligică

 • Fiecare persoană care intră în școală va primi câte o mască la sosire și, dacă solicită, 1 la plecare;
 • În sălile de clasă în care se desfașoara probele, locurile se stabilesc astfel încat să existe între candidați o distanță de 1 metru;
 • Colectarea maștilor purtate se va face în locuri special amenajate și semnalizate;
 • Este interzis schimbul de obiecte personale;
 • Centrele de examen vor beneficia de asistență medicală.

Când se afișează rezultatele la BAC 2021

Primele rezultate ale probelor scrise în cadrul examenului de Bacalaureat 2021 se vor afișa pe data de 5 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, până la ora 18:00. Rezultatele finale la BAC 2021 vor fi afișate pe 9 iulie.

 • 5 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00;
 • 5 iulie 2021 – orele 12:00 – 18:00 – Depunerea contestațiilor;
 • 6 – 9 iulie 2021 – Rezolvarea contestațiilor;
 • 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale.

Citește și: BAC 2021. Cu ce subiecte s-au confruntat elevii la proba de istorie

Vezi baremul de corectare

Baremul cu rezolvarea subiectelor la Istorie, la Bacalaureat 2021, va fi publicat pe edu.ro în jurul orei 15:00 și va fi afișat și pe Impact.ro. Rămâi alături de noi pentru a fi primul care află cum trebuiau rezolvate cerințele la Istorie, la BAC 2021.

La primul subiect, candidații au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza unui text din „Istoria modernă a românilor“. La subiectul cu numărul doi, elevii au avut de rezolvat exerciții cu un grad mai ridicat de dificultate, de această dată din „Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova“.

La ultimul subiect, candidații au avut de elaborat un eseu de aproximativ două pagini, în care să vorbească despre Spațiul Românesc în Evul Mediu.

Barem Istorie, Bacalaureat 2021

Barem Bacalaureat 2021 Istorie. Cum trebuiau rezolvate subiectele
Barem Bacalaureat 2021 Istorie. Cum trebuiau rezolvate subiectele
Barem Bacalaureat 2021 Istorie. Cum trebuiau rezolvate subiectele
Barem Bacalaureat 2021 Istorie. Cum trebuiau rezolvate subiectele
Urmăriți Impact.ro și pe