Aviz psihiatric pentru aleși. Scandalul Șoșoacă ar putea schimba metoda de validare a parlamentarilor

Gabriela del Pupo 16.12.2021, 11:05
Aviz psihiatric pentru aleși. Scandalul Șoșoacă ar putea schimba metoda de validare a parlamentarilor

Gigel Știrbu readuce în discuție un proiect legislativ care prevede aviz psihiatric pentru aleși după scandalul provocat de senatoarea Diana Șosoacă. Declarațiile vin în urma agresiunior senatoarei și a soțului acesteia asupra unei echipe de jurnaliști italieni care veniseră să îi ia un interviu. Acesta spune că va vota inițiativa legislativă care se află deja pa masa Camerei Deputaților. De asemenea acesta menționat că ministrul Apărării Lucian Bode ar trebui să dea explicații pentru modul în care a acționat Poliția în acest caz.

„Ministrul Bode va solicita o anchetă cu privire la comportamentul acestor poliţişti”

Gigel Știrbu spune că premierul a cerut ministrului Apărării să deschidă o anchetă internă în cazul polițiștilor care au venit la biroul senatoarei Diana Șoșoacă și care nu ar fi intervenit promt pentru a opri conflictul.

”Ştiu că domnul premier Ciucă a solicitat un punct de vedere din partea MAI, asta înseamnă că ministrul Bode va solicita o anchetă cu privire la comportamentul acestor poliţişti”, a spus Gigel Ştirbu pentru Profit TV.

Parlamentul ar putea schimba legea privind validarea parlamentarilor
Parlamentul ar putea schimba legea privind validarea parlamentarilor

Aviz psihiatric pentru aleși

Acesta a mai precizat că vede comportamentul senatoarei ca pe un exercițiu de imagine și crede că aceasta caută să stârnească astfel de incidente.

”Eu cred că a provocat acest scandal, pentru că se hrăneşte din astfel de episoade. Am avut o discuţie cu mai mulţi colegi ai mei, mă gândesc foarte serios să votez o iniţiativă legislativă care se află în Camera Deputaţilor, care prevede că nu poate fi validat un parlamentar până nu are un aviz de la un medic psihiatric. Ştiu că ar fi o chestiune subiectivă, dar nu e prima dată când se comportă de asemenea manieră” a mai sus deputatul.

În acest caz a  fost deschis un dosar de cercetare penală pe numele soțului senatoarei Diana Șoșoacă, pentru ultraj, după ce acesta l-ar fi agresat pe unul dintre agenții de poliție. De asemenea s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...