„Aveți un pachet care trebuie livrat”. Mesajul care te lasă instant fără bani în cont, mulți români au fost păcăliți

Beatrice Dumitru 02.12.2022, 23:09
„Aveți un pachet care trebuie livrat”. Mesajul care te lasă instant fără bani în cont, mulți români au fost păcăliți

În epoca în care comunicarea este pe primul plan, mai sunt oameni care sunt foarte ușor de păcălit. Și exact aici „atacă” infractorii. De câteva zile, pe internet circulă anunțuri false care urmăresc obținerea de bani prin folosirea imaginii Poștei Române. Un simplu click este echivalent cu golirea contului bancar.

Mesajul care te lasă fără bani

Deoarece încă mai există destui oameni creduli, hackerii găsesc tot felul de canale pentru a-i frauda. Înainte de a verifica o informație sau un anunț, oamenii au tendința de a reacționa după primul instinct și de aceea rămân fără bani.

De câteva zile, pe internet, pe mail, circulă anunțuri false care urmăresc obținerea de bani, iar hackerii se folosesc de imaginea PoșteiRomâne pentru a sustrage banii oamenilor de pe card și pentru a fura toate parolele din telefon sau calculator.

„Aveți un pachet care trebuie livrat”. Mesajul care te lasă instant fără bani în cont, mulți români au fost păcăliți
Hackerii trimit mesaje care te pot lăsa fără bani.

Aveți un pachet care trebuie livrat. Confirmăm că la 02/12 nu am livrat comanda dvs. din următorul motiv: destinatarul absent. Dacă doriți, puteți programa comanda dvs. pentru a o primi pe 25/11. În oricare dintre următoarele sloturi de timp cu cost suplimentar (7,64 RON).

Vreau să primesc comanda mea între orele 10:00 și 14:00. Vreau să primesc comanda mea între orele 14:00 și 18:00, Vreau să primesc comanda mea între orele 18:00 și 22:00. Fereastra de livrare poate fi selectată sau modificată până la 03/12 la 23:59”. Așa arată un astfel de mesaj care îi lasă pe oameni fără bani în cont.

Ce trebuie să faci dacă primești un astfel de mesaj

De asemenea, destinatarii unui astfel de mesaj trebui să mai aibă grijă pentru că prin această metodă li se cer date personale, iar prin apăsarea unui link din mesaj, utilizatorii riscă să pună le pună la dispoziția unor persoane necunoscute.

În cazul în care se primesc astfel de email-uri care par trimise de Poşta Română, nu trebuie dat click pentru că poate fi vorba de o campanie de phishing. Astfel, infractorii încearcă să afle date confidenţiale, cum ar fi datele cardului bancar sau ale conturilor bancare.

Poșta Română a avertizat clienții, în situații similare din trecut, să nu răspundă unor mesaje nesolicitate şi, să contacteze banca telefonic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...