Avertizare meteo pentru 28 de judeţe. Ce se va întâmpla cu vremea în următoarele ore

Ioana Bucur 03.02.2021, 15:03
Avertizare meteo pentru 28 de judeţe. Ce se va întâmpla cu vremea în următoarele ore

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o nouă avertizare meteo, valabilă în 28 de județe din România. Ce se întâmpla cu vremea, în următoarele ore.

Avertizare meteo pentru 28 de judeţe

28 de județe din toată țara sunt vizate de o avertizare meteo emisă de Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Atenționarea de tip cod galben este valabilă joi, 3 februarie 2021, între orele 06:00 și 21:00. În intervalul menționat, se vor înregistra intensificări puternice ale vântului, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş, Cluj, Sălaj, Bihor, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Neamţ şi în anumite zone din judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş. Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş şi Arad.

„În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul şi centrul ţării cu viteze de 55-60 km/h, iar pe arii restrânse 70-80 km/h. În zona montană vântul va avea intensificări, cu viteze de 70-90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi în Carpaţii Orientali, rafalele vor depăşi 90-120 km/h, spulberând zăpada şi determinând diminuarea vizibilităţii”, a transmis ANM.

Chiar și în zonele ce nu sunt vizate de avertizare meteo de tip cod galben, meteorologii anunță intensificări ale vântului, cu viteze ce pot atinge 40-50 de km/h, fenomen ce va fi întâlnit și în zonele de munte și de sud-est, în noaptea de joi spre vineri.

Ce se intampla, de fapt, cu vremea, marti, 2 februarie. Meteorologii sunt siguri deja
Ce se întâmplă cu vremea în luna februarie

Ce se întâmplă cu vremea în luna februarie

Ne așteaptă o lună februarie cu temperaturi peste media normală pentru această perioadă, în toate regiunile țării, în special în zonele sud-estice. Prima săptămână a lunii aduce precipitații în cantități apropiate de cele normale.

Apoi, în cea de-a doua săptămână a lunii februarie, temperatura medie a aerului va fi mai mare decât ar fi normal pentru acest interval, în toată România, dar în special în sudul și sud-estul țării. În plus, tot în cea de-a doua săptămână din februarie, precipitațiile vor fi normale pentru această săptămână, dar ceva peste medie în jumătatea vestică a țării. Pentru cea de-a treia săptămână, ultima pentru care a fost emisă o prognoză, temperaturile vor fi în jurul celor specifice perioadei, peste tot în țară. Precipitațiile vor fi și ele apropiate de cele normale pentru intervalul menționat, în toată țara.

În București, termometrele vor arăta valori normale pentru începutul lunii februarii. Potrivit meteorologilor, maximele se vor situa în jurul valorilor de 4sau chiar 6 grade Celsius, în timp ce minimele ar putea coborî până la minus 2 grade Celsius. Precipitațiile vor fi în general slabe și trecătoare, în arii mici. Totuși, până pe 3 februarie, acestea ar putea fi moderate cantitativ.

La munte, se vor înregistra, în medie,  minus 2 sau minus 1 grad Celsius, cel mult, iar minimele vor coborî până la minus 7 grade. Până pe 2 februarie, sunt posibile precipitații moderate cantitativ.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...