Frig şi vreme urâtă. Prognoza meteo pentru România nu arată deloc bine. Cum va fi vremea

Stan Filon 31.01.2021, 11:26
Frig şi vreme urâtă. Prognoza meteo pentru România nu arată deloc bine. Cum va fi vremea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea! Meteorologii spun că vremea rea se va abate peste Capitală, dar și peste nouă județe din țară, unde se va înteți vântul și va fi ceață.

ANM a emis o atenționare de vreme rea pentru Capitală și nouă județe

Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, Capitala și alte nouă județe sunt vizate de o atenționare de vreme rea ce se va menține pentru o perioadă mai îndelungată. Vorbim despre ceață densă, dar și vânt ce va putea depăși la rafală peste 50-100 km/oră.

Județele Ialomița, Giurgiu și Ilfov se află sub Cod galben de ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. De asemenea, și zona de munte a județelor Maramureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Suceava și Neamț este sub avertizare de vânt puternic cu rafale de 50-70 km/oră.

ANM a emis o atentionare de vreme rea pentru Capitala si noua judete
ANM a emis o atentionare de vreme rea pentru Capitala si noua judete

Rafalele de vânt vor depăși chiar și 80 de km/h

Meteorologii spun că la altitudini de peste 1.800 metri vântul va bate la rafală cu peste 80 km/oră, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 de metri.

Din punct de vedere climatologic, luna februarie este a doua cea mai severă luna de iarnă în ceea ce privește valorile termice scăzute, în timp ce la capitolul ninsori și viscole este pe primul loc, deși pe măsură ce avansam în lună ne îndepărtăm tot mai mult de solstițiul de iarnă, iar radiația solară este în creștere.

Cu toate acestea, ultimele date ale centrelor meteorologice arată faptul că luna februarie 2021 va fi, totuși, una deosebit de caldă în toată țara, cu abateri termice de 2-4 grade Celsius față de media climatologică. În prima parte a lunii sunt de așteptat și unele episoade cu ger, îndeosebi în depresiunile intramontane din nordul țării, însă acestea vor fi de scurtă durată.

În a doua jumătate a lunii februarie, la munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Unele precipitatii solide se vor semnala local și în nordul țării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...