Avertismentul lui Vladimir Putin pentru ruși. „Vedem ce se întâmplă în lume. Mai avem două săptămâni să ne pregătim”

Stan Filon 12.01.2022, 16:59
Avertismentul lui Vladimir Putin pentru ruși. „Vedem ce se întâmplă în lume. Mai avem două săptămâni să ne pregătim”

Președintele Vladmir Putin a avertizat populația asupra noului val de coronavirus care va lovi cu singuranță și Rusia. Șeful statului a spus însă că mai este timp pentru ca autoritățile să se organizeze până ce Omicron va ajunge și în Rusia. Țara de-abia a redus puțin numărul de infectări și decese cauzate de varianta Delta a coronavirusului, însă cifrele sunt cu adevărat dramatice.

Avertismentul lui Vladimir Putin pentru ruși legat de Omicron

Rusia este țara cel mai grav lovită de varianta Delta a coronavirusului. Numai în luna noiembrie a anului 2021, nu mai puțin de 87 de mii de persoane și-au pierdut viața în Rusia, după ce s-au infectat cu varianta Delta a coronavirusului. Nici nu s-a terminat bine acest val, că autoritățile de la Moscova se așteaptă ca în două săptămâni să apară pe teritoriul țării și primele cazuri de Omicron. Vladimir Putin i-a avertizat pe ruși.

„Vedem ce se întâmplă în lume, iar acest lucru arată că avem la dispoziţie circa două săptămâni să ne pregătim. Evident, (vaccinul) Sputnik-V este eficient. Poate chiar mai mult decât alte vaccinuri folosite în lume”, a declarat liderul de la Kremlin, făcând apel la accelerarea testării şi vaccinării populației.

Avertismentul lui Vladimir Putin pentru rusi
Avertismentul lui Vladimir Putin pentru rusi

OMS trage un semnal de alarmă

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că mai mult de jumătate dintre europeni riscă să fie afectaţi în următoarele două luni de variata Omicron a coronavirusului. Între timp, Rusia are probleme serioase demografice. Populația a scăzut destul de mult în plină pandemie de coronavirus. Conform agenției naționale de statistică Rosstat, numărul deceselor l-a depăşit cu 945.000 pe cel al naşterilor în primele 11 luni din 2021, comparativ cu aproape 575.000 pentru aceeaşi perioadă aanului 2020, precizează Agerpres.

Rusia a înregistrat peste 87.000 de decese legate de COVID-19 în noiembrie, conform unui bilanţ al agenţiei naţionale de statistică, un record lunar care a ridicat la peste 600.000, la sfârşitul lunii noiembrie, numărul total al victimelor făcute de coronavirus.

Cifrele persoanelor vaccinate, destul de mici și în Rusia

Rușii însă se lasă și ei foarte greu convinși să se vaccineze împotriva coronavirusului, deși țara dispune de mai multe vaccinuri proprii împotriva temutului virus, cel mai cunoscut fiind Sputnik-V. Astfel, statisticile arată că mai puțin de jumătate din populație s-a vaccinat cu schema completă împotriva noului virus.

Autoritățile din Rusia au impus un lockdown strict în primăvara lui 2020, însă după aceea au refuzat să mai aplice aceste restricții dure, din considerente economice, indiferent cât de dure au fost noile valuri ale pandemiei de coronavirus.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...