Avertismentul lui Raed Arafat înainte de sărbători. Când va fi lovită România de valul 5 al pandemiei: “Varianta Omicron va fi, cel mai probabil, vinovată”

Stan Filon 04.12.2021, 17:16
Avertismentul lui Raed Arafat înainte de sărbători. Când va fi lovită România de valul 5 al pandemiei: “Varianta Omicron va fi, cel mai probabil, vinovată”

Raed Arafat a vorbit despre valul cinci al pandemiei de coronavirus și când este așteptat să lovească el România. Secretarul de stat a spus și că ultima tulpină de coronavirus, Omicron, care se pare că este cea mai agresivă dintre toate câte au fost până acum, va fi responsabilă pentru valul cinci. Oficialul a spus că sunt pregătite noi măsuri de restricție.

Avertismentul lui Raed Arafat înainte de sărbători, despre Omicron

„E posibil ca luna ianuarie să fie pentru România o lună în care va începe o creștere a cazurilor, după sărbători, ca urmare a deplasărilor – cei care vin în țară, cei care pleacă din țară în concedii și care se întorc. E posibil să vedem ce am văzut și după perioada verii, adică o creștere nouă a cazurilor și un val nou”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Raed Arafat este de părere că varianta Omicron va aduce valul cinci în România, fiind și mai contagioasă decât varianta Delta. Noua tulpină va fi cea care va deveni în scurt timp dominantă, iar măsurile care sunt luate de autoritățile au menirea doar de a întârzia apariția virusului în țara noastră, după cum recunoaște Arafat.

Avertismentul lui Raed Arafat inainte de sarbatori, despre Omicron
Avertismentul lui Raed Arafat inainte de sarbatori, despre Omicron

Omicron va aduce valul 5 în România

Legat de măsurile de restricție, raed Arafat a menționat faptul că acestea se vor înăspri de săptămâna viitoare, deoarece se lucrează în prezent la un nou set. Printre acestea se numără și condiționarea intrării în țară de un test PCR negativ – inclusiv pentru persoanele vaccinate.

„Săptămâna viitoare, măsurile care trebuie luate de România în continuare vor fi tema de analiză la nivelul INSP-ului și al Ministerului Sănătății. Măsurile vor fi adaptate pe baza datelor care tot vin, din zi în zi se schimbă și vin date suplimentare”, a spus Arafat.

Un lucru pozitiv, spune Raed Arafat, îl reprezintă faptul că România nu are zboruri directe în Africa de Sud, țara de unde se crede că a plecat tulpina Omicron. În plus, cetățenii non-UE au interzisă intrarea în România, în următoarele săptămâni.

Urmăriți Impact.ro și pe